Vinn julklappar från din favoritklubb – ny chans varje dag fram till julafton!

1 december, 2021 kl 13:20 Idag är det premiär för Superettan och OBOS julkalender. Bakom luckorna gömmer sig varje dag en ny utmaning och ett nytt fint pris.

Seriespelet har precis avslutats och återstår gör bara de sista gastkramande kvalmatcherna. Samtidigt som spelet på planen snart är avslutat för i år får vi se en nykomling i Superettans digitala kanaler – en julkalender.

– Vi är glada över att tillsammans med vår partner OBOS kunna bjuda supportrarna på en överraskning under slutet på året, säger Jan Karlsson, försäljningsdirektör på Svensk Elitfotboll.

Bakom varje lucka i julkalendern gömmer sig en fråga om Superettan eller bostadsbyggaren OBOS. Bland personerna som öppnat luckan och svarat rätt kommer en vinnare dras. På prisbordet finns bland annat presentkort hos klubbarna, matchbiljetter och andra spännande överraskningar.

– Förslaget om att vara med och ta fram en julkalender för Superettan passade oss perfekt. Det är inte bara en chans till att erbjuda en rolig aktivitet inför julledigheten utan även ett sätt för oss att tydligare presentera vilka vi är, vad vi gör och hur vi vill vara med och bidra till både svensk fotboll och andra viktiga områden. Dessutom tror vi att de priser vi kunnat ta fram genom våra engagemang i till exempel Melodifestivalen och Svenska Skidspelen kommer att bli väldigt uppskattade, säger Jessica Rådberg, projektledare inom samhällsansvar på OBOS. 

Klicka här för att komma till kalendern och lycka till!

Norrby tog emot Häcken i årets första träningsmatch

21 jan 2022
Norrby IF tog emot allsvenska BK Häcken i årets första träningsmatch. Efter att ha tagit ledningen i den första halvleken vände gästerna till 2–1-seger efter paus.

BP säljer Kanga till Bayer Leverkusen

20 jan 2022
Superettan-nykomlingen IF Brommapojkarna säljer 16-årige Jardell Kanga till Bayer 04 Leverkusen. – Vi hade jättegärna behållt Jardell såklart, men växer man ur vårt A-lag för att ta steget ut i Europa är det självklart att vi inte kan stå i vägen, säger sportchefen Peter Kisfaludy.

Spelordningen för Superettan 2022

14 jan 2022
Spelordningen för Superettan säsongen 2022 är fastställd. Premiäromgången spelas helgen 2-3 april.

Halmstads BK säljer Amir Al-Ammari

14 jan 2022
Efter en säsong i Halmstad lämnar Amir Al-Ammari klubben för spel i Allsvenskan och IFK Göteborg.

Hemmaklubben öppnar igen

13 jan 2022
Unibet öppnar Hemmaklubben för 2022. Välj din hemmaklubb och påverka hur 20 nya miljoner kronor fördelas mellan klubbarna i Superettan och Allsvenskan

Discovery sänder från försäsongen

13 jan 2022
Efter välbehövlig vila väntar försäsongen 2022 som rivstartar 22 januari när Djurgården ställs mot Västerås SK. discovery+ sänder följande matcher under januari och februari.

Magnus Powell ny manager i Östersunds FK

4 jan 2022
Östersunds FK ramlade ur Allsvenskan och spelar i Superettan 2022. Tidigare i vinter gick man skilda vägar med Per Joar Hansen och nu har man hittat norrmannens ersättare.

Othmane Salama till Trelleborgs FF

22 dec 2021
Den 20-årige yttern ansluter från Ängelholms FF och har skrivit på ett treårskontrakt.

Nära 300 000 kronor till Allsvenskan och Superettan – klubbarnas samhällsengagemang

21 dec 2021
Elitfotbollens huvudpartner Unibet har under året skänkt totalt 280 000 kronor till vinnarna av Månadens spelare och Månadens tränare i Allsvenskan och Superettan. Pengarna har vinnarna skänkt till samhällsengagemang som deras klubbar driver eller är inblandade i. – Detta är pengar som vi skänker utöver vårt ordinarie avtal med Svensk Elitfotboll, där en viktig del är att låta de vinnande tränarna och spelarna skänka sina prissummor till de ändamål inom den egna klubbens verksamhet och hållbarhetsprojekt, som ligger dem varmast om hjärtat, säger Anders Falk, sponsorchef på Unibet.

IFK Värnamo trippelvärvar

21 dec 2021
Seriesegrande IFK Värnamo rustar för sin första säsong i Allsvenskan och på måndagen presenterade klubben tre nyförvärv.

Zekovic till AFC Eskilstuna

20 dec 2021
Efter tolv mål i Ettan för Oskarshamns AIK har Sadmir Zekovic skrivit på för AFC Eskilstuna.

Säsongen i siffror 2021

17 dec 2021
Säsongen 2021 fortsatte på samma bana som säsongen 2020, med spel utan publik. Detta förändrades i takt med att befolkningen vaccinerade sig och när guldet skulle delas ut så var det inför fullsatta läktare igen. Här är säsongen 2021 i siffror.