Skövde och ÖIS kvar i Superettan

Skövde AIK och Örgryte IS hänger kvar i Superettan. Under söndagen vann de sina kvalreturer och spelar därmed kvar i näst högsta serien 2024.

Skövde AIK – Falkenbergs FF: 3–0 (5–2)
I Tobias Linderoths sista match som Skövde AIK-tränare lotsade han laget till nytt kontrakt i Superettan. Linderoth, tar över Varbergs BoIS från och med nästa säsong, kunde glädjas åt ett 1–0-mål på ett isigt Södermalms IP i mitten av den första halvlelekn då Darrell Kamdem Tibell nickade bollen i nät efter en fast situation. 2–0 kom precis innan pausvilan då Armend Suljevs skott styrde på en Falkenberg-spelare och gick i mål. Med kvarten kvar att spela av andra halvlek satte Kamdem Tibell spiken i kistan då han rundade en utrusande Tim Erlandsson i FFF-målet och rullade in 3–0 i öppen bur.

Örgryte IS – Nordic United FC: 1–0 (2–0)
Örgryte IS hade en 1–0-ledning att gå på från första mötet med Ettan Norra-laget Nordic United FC, och skulle säkra fortsatt spel i Superettan efter en ny 1–0-vinst i returmötet. På Gamla Ullevi var det Viktor Lundberg som blev matchvinnare för ÖIS med sitt första mål för säsongen – i den 18:e minuten prickade han in 1–0 mellan benen på Dejan Garaca i United-kassen efter att Linus Tagesson serverat honom efter en framstöt på högerkanten.