Nyheter

Chevron
Åttonde året med ligaboll från SELECT – så här ser 2024 års boll ut

Åttonde året med ligaboll från SELECT – så här ser 2024 års boll ut

2024 fyller Allsvenskan 100 år. Det firar SELECT genom att ta fram en ligaboll med blågula inslag för både Allsvenskan och Superettan. På bollen återfinns dessutom logotypen för Allsvenskan 100 år.
– Nästa års ligaboll har en tydlig koppling mellan den svenska flaggan och Allsvenskan och Superettan vilket passar fint när Allsvenskan fyller 100 år, säger Richard Kjell, Country Sales Manager på Svenska SELECT Sport AB.

Det allsvenska 100-årsjubileet kommer att uppmärksammas kontinuerligt under hela 2024. Ligabollen för Allsvenskan och Superettan är en av alla platser där det tydligt kommer att framgå att det är ett jubileumsår.

– Ligabollen är den kanske mest naturliga platsen för att uppmärksamma att Allsvenskan fyller 100 år. Bollen är en central del av spelet och alltid i fokus. Vi är mycket nöjda med det sätt som SELECT väljer att fira vår historia tillsammans med oss, menar Johan Lindvall, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Ligabollen från SELECT började användas inför säsongen 2017 för första gången. 2024 blir den åttonde raka säsongen med en officiell ligaboll för både Allsvenskan och Superettan. Nuvarande avtal gäller till och med säsongen 2028.

2023 gjordes det 665 mål i Allsvenskan och 673 stycken i Superettan med SELECT:s ligaboll. Totalt 1338 mål för båda serierna och ett snitt på 2.78 mål per match.

Ligabollen 2023 finns till försäljning i butik från och med julhandeln i år.

Fakta ligabollen för Allsvenskan och Superettan:
Den officiella ligabollen säljs inom sportvaruhandeln via Stadium, Intersport, Team sportia och Sportringen

SELECT och deras dotterbolag Derbystar tillhandahåller sedan tidigare officiella ligabollar till elva andra europeiska ligor, däribland tyska Bundesliga, holländska Eredivisie, danska Superliga och norska Eliteserien.

Nyheter