Stor förlust i första kvalmötet för Utsikten

På fredagkvällen tog Utsikten emot BP på Bravida Arena för att spela den första av två matcher i kvalet till Allsvenskan. Matchen slutade med stora siffror då gästerna vann med hela 7-0.

Utsiktens BK – BP 0-7

På Bravida Arena blev det målfest när Utsiktens BK tog emot BP för att spela om ett allsvenskt kontrakt till 2024. För ett kort, kort, ögonblick såg det ut som att det var hemmalaget som var hetast med en vass målchans i matchens andra minut. Men bara minuten efter stod det klart att det var bortalaget som var festens värdar under fredagskvällen. Det var Nikola Vasic som inledde målskyttet i den tredje minuten efter bolltapp . Därefter följde Ludvig Fritzon upp med mål nummer två, Nikola Vasic var framme igen och gjorde trean i minut 28 och innan halvleken blåstes av för halvtidsvila hade även Alex Timossi Andersson hittat nät och utökat gästernas ledning till 4-0. Utsikten gick ut i andra halvlek och valde att gå för mål istället för att spika igen bakåt och det straffades man för Vasic fullbordade sin hattrick och inhopparen Alexander Johansson hann göra två baljor innan klockan nådde nittio minuter. Förlusten innebär ett stort underläge inför returmötet som spelas i Stockholm.

Returmötet spelas på måndag, 27/11, 19.00 på Grimsta IP.