Nyheter

Chevron
Utsikten tog hem OBOS-tipset 2023

Utsikten tog hem OBOS-tipset 2023

När årets sista dagar 2023 räknas ner är det dags att sammanfatta OBOS-tipset, tävlingen där supportrar till klubbarna i Superettan kan tippa utgången i samtliga matcher under säsongen och tävla både individuellt och för sin klubb. Denna gång blev det Utsiktens BK som lyckades knipa förstaplatsen, medan den allra bästa tipparen återfanns på västgötaslätten och Skövde AIK.

I den fjärde upplagan av OBOS-tipset, en kostnadsfri aktivitet tillsammans med Superettans Presenting Partner OBOS, som helt enkelt går ut på att tippa utfallet i alla matcher i respektive omgång av serien, premieras både de bästa deltagarna individuellt, och de klubbar vars supportrar gemensamt presterat de bästa resultaten i snitt över året. Båda kategorierna var jämna in i det sista men framförallt den individuella tävlingen som nästan fick avgöras på målfoto där Skövdesonen Hugo Sundelin till slut drog det längsta strået samtidigt som Utsiktens BK:s supportrar bar fram sin klubb till segern i lagtävlingen.

Bostadsutvecklaren OBOS är en stor samarbetspartner till svensk elitfotboll både på dam- och herrsidan. Då COVID-pandemin slog till och stoppade supportrar på de svenska arenorna under året 2020 så ville OBOS hjälpa klubbarna att erbjuda supportrarna möjligheter att engagera sig då aktiviteter i anslutning till matcherna inte heller längre var ett alternativ. Man hade tidigare arbetat med CrowdManager, ett verktyg för digitala kampanjer, och hade goda erfarenheter av detta i sitt samarbete med norska OBOS Ligaen. 

Därför valde OBOS att införskaffa licenser till verktyget åt alla Superettans klubbar och initiera det som kom att heta OBOS-tipset och stå för priser i detta samt till andra aktiviteter, under 2023 i form av möjligheten att inför säsongen tippa sluttabellen och tävla om presentkort hos sin favoritklubb. Publiken är sedan en del av 2021 tillbaka på arenorna men OBOS-tipset har fortsatt som ett populärt inslag i fotbollsåret.

Slutresultat OBOS-tipset – Klubb 2023
1 Utsiktens BK
2 Västerås SK
3 IK Brage

Slutresultat OBOS-tipset – Individuellt 2023
1 Hugo Sundelin                 (Skövde AIK)
2 Ewa Eidhagen                  (Västerås SK)
2 Hans Cola Johansson       (IK Brage)

Fakta OBOS-tipset:
Klubbarnas supportrar röstar på hur de tror att matcherna i varje omgång ska sluta. Superettans Presenting partner OBOS lottar 1 signerad matchtröja från favoritklubben bland de 10 bästa tipparna i varje omgång av Superettan. Dessutom tävlar deltagarna och klubbarna över hela säsongen om nedanstående premier:

OBOS delar ut följande priser till de bästa individuella deltagarna i slutet av säsongen:

1:a pris – 5 000:- i presentkort/värdebevis från sin klubb
2:a-5:e pris – 2 000:- i presentkort/värdebevis från sin klubb
1 000:- i presentkort/värdebevis till den bästa tipparen hos respektive klubb, utöver de som placerat sig i topp 5 totalt.

Genom att tippa bidrar tipparen också till sin klubb, som deltar i en säsongstävling klubbarna emellan. Snittresultatet av supportrarnas tips varje omgång ackumuleras i en tabell som prisar fyra klubbar efter säsongen. Den klubb med högst snittresultat ackumulerat bland supportrarna i tabellen vinner följande från OBOS:

1:a pris – 30 000:- till din favoritklubb
2:a pris – 15 000:- till din favoritklubb
3:e pris – 10 000:- till din favoritklubb

2023 är den fjärde säsongen med OBOS-tipset.

Foto: Bildbyrån

Nyheter