Nyheter

Chevron
120 000 kronor till Superettan-klubbarnas samhällsengagemang

120 000 kronor till Superettan-klubbarnas samhällsengagemang

Elitfotbollens huvudpartner Unibet har under året skänkt totalt 120 000 kronor till vinnarna av Månadens spelare och Månadens tränare i Superettan. Spelarna och tränarna har i sin tur skänkt pengarna till olika samhällsengagemang som deras klubbar driver eller är inblandade i.

Varje månad skänker elitfotbollens huvudpartner Unibet 10 000 kronor vardera till vinnarna av Månadens spelare och Månadens tränare i Allsvenskan och Superettan. Vinstpengarna är öronmärkta för att skänkas vidare till ett samhällsengagemang som klubben på ett eller annat sätt är inblandade i.

– Månadens spelare och tränare är inte bara ett prestigefyllt pris, det gör även skillnad i de samhällsprojekt som får vinstpengarna. Att vi på Unibet kan vara med och årligen skänka 240 000 kronor extra till klubbarnas olika engagemang som de jobbar med känns såklart jättebra. Sedan är ju priset i sig en fin utmärkelse för de spelare och tränare som vinner, speciellt då supportrarna är med och röstar. I år har rösterna från supportrarna ökat med drygt 20 procent från förra året, säger Ander Falk, sponsorchef på Unibet.

Priserna har delats ut vid sex tillfällen under säsongen vilket innebär att Unibet, tillsammans med vinnarna, bidragit med totalt 240 000 kronor till några av elitfotbollens samhällsengagemang.

Nedan följer en sammanställning av säsongens vinnare i Superettan och deras utvalda samhällsengagemang. Läs mer om Allsvenskan-vinnarna här.

April
Månadens spelare i Superettan, Julius Lindberg, GAIS:
Lindberg gav sina vinstpengar på 10 000 kronor till GAIS egna samhällsengagemang Gårdstensfotbollen. Ett initiativ som aktiverar barn i åldrarna 6–12 i lättsam fotbollsträning för att skapa en känsla av tillhörighet och för att förebygga risker såsom utanförskap och kriminalitet.

Månadens tränare i Superettan, Magnus Powell, Östersunds FK:
Powell skänkte sina pengar till ÖFK:s spontanfotboll. Syftet med spontanfotbollen är att skapa en plats där barn och ungdomar rör på sig och har roligt tillsammans under ordnade former.

Maj
Månadens spelare i Superettan, Lucas Hedlund, Utsiktens BK:
Hedlund skänkte sina vinstpengar för Månadens spelare i Superettan till Utsiktens BK:s ungdomssektion och samarbetet med Näsets BK. Ett samarbete som bidrar till att göra fotbollen tillgänglig för alla, även de som inte har råd att betala medlems- och träningsavgifter.

Månadens tränare i Superettan, Bosko Orovic, Utsiktens BK:
Även Bosko Orovic skänker sina pengar till Utsiktens samarbete med Näsets IK:

– Vi har ett samarbete mellan Näsets SK och Utsikten. De här killarna som kommer till ungdomslagen och inte har råd att betala medlemsavgifter och träningsavgifter, jag skulle vilja hjälpa dem. Jag vill gärna gynna de som inte har råd. Det hade värmt om hjärtat, sade Bosko Orovic.

Juli
Månadens spelare i Superettan, Anton Fagerström, Västerås SK:

Anton Fagerström skänkte sina pengar till samhällsengagemanget Junos Kamp. Junos Kamp är en organisation som hjälper och stöttar familjer med svårt sjuka barn.

Månadens tränare i Superettan, Kalle Karlsson, Västerås SK:
Karlsson valde att skänka sina pengar till VSK Gåfotboll.

– Våra pensionärer hade det tufft under pandemin och jag känner ibland att de kan bli lite bortglömda i samhällsdebatten när många munnar ska mättas. Gåfotbollen är ett utmärkt sätt att både motionera och socialisera. Jag är glad över att vi i VSK, likt andra klubbar, har startat detta projekt och jag hoppas att aktiviteten kan få fler deltagare och växa framöver, sade Kalle Karlsson.

Augusti
Månadens spelare i Superettan, Alexander Ahl Holmström, GAIS:
Ahl Holmström valde, i egenskap av Månadens spelare i Superettan, att skänka sina vinstpengar från Unibet till Hjärtuppropet.

Månadens tränare i Superettan, Fredrik Holmberg, GAIS:
GAIS-tränaren Fredrik Holmberg valde att skänka sina pengar till GAIS flickfotboll.

– För att GAIS ska kunna ta ytterligare steg i att erbjuda fotbollsträning med hög kvalitet för flickor, och på lika villkor som för pojkarna, sade Holmberg.

September
Månadens spelare i Superettan, Kalle Holmberg, Örebro SK:
Örebro SK:s anfallare Kalle Holmberg skänkte sina pengar till Change the game with us. Ett gemensamt samhällsprojekt mellan flera föreningar i Örebro med syftet att proaktivt arbeta med ungdomars psykiska välmående.

Månadens tränare i Superettan, Fredrik Holmberg, GAIS:
Fredrik Holmberg, vinnare av Månadens tränare i Superettan för andra raka gången, valde denna gång att skänka sina vinstpengar till GAIS i Biskopsgården, ett projekt för att skapa en meningsfull fritid för barn och unga i utanförskapsområden genom gratis fotbollsträningar varje vecka.

Oktober
Månadens spelare i Superettan, Jabir Abdihakim Ali, Västerås SK:
Västerås SK:s anfallare Jabir Abdihakim Ali skänkte sina vinstpengar till Upprustningen. Ett initiativ i klubbens regi som finns till för att stötta barn och unga i deras idrottande.

Månadens tränare i Superettan, Kalle Karlsson, Västerås SK:
Kalle Karlsson vann priset som Månadens tränare i Superettan för andra gången under säsongen och valde, liksom Abdihakim Ali, att skänka pengarna till Västerås SK:s Upprustningen.

Foto: Bildbyrån, Utsiktens BK, Västerås SK

Nyheter