Nyheter

Chevron
Saarenpää ny tränare i Helsingborg

Saarenpää ny tränare i Helsingborg

Klebér Saarenpää lämnade tränaruppdraget i IK Brage förra veckan. Nu är han presenterad som Helsingborgs IF:s nye huvudtränare.
– Det känns bra och och förväntansfullt att få komma innanför de här väggarna, lära känna klubben, staden och regionen, säger Saarenpää om nya jobbet.

Klebér Saarenpää tog över Superettan-nykomlingen IK Brage 2018 och förde laget till allsvenskt kval 2019. I år slutade Borlänge-laget sexa i tabellen under Saarenpääs sista år. När kontraktet gick ut efter säsongen förlängdes det inte och istället presenterades Janne Mian och William Bergendahl som ny tränarduo i måndags. Nu står det klart att Helsingborgs IF, som gått skilda vägar med Stuart Baxter, blir nästa huvudtränarjobb för Saarenpää.

– Det känns bra och och förväntansfullt att få komma innanför de här väggarna, lära känna klubben, staden och regionen. Min bild och det jag får höra är att jag är väldigt tydlig, rak, analyserande, har en stor integritet men också skiljer på fotbollsspelaren och människan. Jag vill se passion och kräver maximalt av varje individ. Det ska synas på planen i en helhet genom laganda och identitet, säger Saarenpää till hif.se.

Foto: Bildbyrån

Nyheter