Värnamo segrare i Smålandsderbyt

IFK Värnamo blev klara derbysegrare på Vapenvallen efter 3–0 borta mot Jönköpings Södra. Samtidigt kryssade GIF Sundsvall och IK Brage i en osannolik match på NP3 Arena.

Jönköpings Södra – IFK Värnamo: 0–3
Smålandsderbyt mellan J-Södra och IFK Värnamo skulle bli en dubbelsuccé för gästerna. Freddy Winsth cykelsparkade in 1–0 i den 26:e minuten, Oscar Uddenäs slog in 2–0 på hörna kort därefter och i den andra halvleken fick Värnamo med sig 3–0 på ett självmål. Derbysegern innebär även att nykomlingen går upp i serieledning efter 14 spelade omgångar.

GIF Sundsvall – IK Brage: 3–3
Mötet mellan Sundsvall och Brage på NP3 Arena utvecklade sig till ett rikgit drama i den andra halvleken. Linus Hallenius hade prickat in 1–0 för Giffarna i den första halvleken, och i den 56:e minuten dubblade Alexander Blomqvist ledningen till 2–0.

I den 76:e minuten reducerade gästernas Douglas Karlberg. I den 81:a minuten kvitterade Douglas Karlberg. I den 83:e minuten fullbordade Leonard Pllana sjuminutersvändningen då han slog in 3–2 för Brage på volley. Men dramatiken var långt ifrån över.

I den 88:e minuten kom hemmalaget tillbaka i målprotokollet då Pontus Engblom slog in 3–3 på straff, och på stopptid pekade domaren återigen på straffpunkten efter att Johan Carström fällts i straffområdet. Engblom placerade bollen på samma ställe, men den här gången gick bortamålvakten Adrian Engdahl åt rätt håll och kunde rädda en poäng för Brage i den 93:e minuten.