Värnamo segrare i Smålandsderbyt

2 augusti, 2021 kl 21:00 IFK Värnamo blev klara derbysegrare på Vapenvallen efter 3–0 borta mot Jönköpings Södra. Samtidigt kryssade GIF Sundsvall och IK Brage i en osannolik match på NP3 Arena.

Jönköpings Södra – IFK Värnamo: 0–3
Smålandsderbyt mellan J-Södra och IFK Värnamo skulle bli en dubbelsuccé för gästerna. Freddy Winsth cykelsparkade in 1–0 i den 26:e minuten, Oscar Uddenäs slog in 2–0 på hörna kort därefter och i den andra halvleken fick Värnamo med sig 3–0 på ett självmål. Derbysegern innebär även att nykomlingen går upp i serieledning efter 14 spelade omgångar.

GIF Sundsvall – IK Brage: 3–3
Mötet mellan Sundsvall och Brage på NP3 Arena utvecklade sig till ett rikgit drama i den andra halvleken. Linus Hallenius hade prickat in 1–0 för Giffarna i den första halvleken, och i den 56:e minuten dubblade Alexander Blomqvist ledningen till 2–0.

I den 76:e minuten reducerade gästernas Douglas Karlberg. I den 81:a minuten kvitterade Douglas Karlberg. I den 83:e minuten fullbordade Leonard Pllana sjuminutersvändningen då han slog in 3–2 för Brage på volley. Men dramatiken var långt ifrån över.

I den 88:e minuten kom hemmalaget tillbaka i målprotokollet då Pontus Engblom slog in 3–3 på straff, och på stopptid pekade domaren återigen på straffpunkten efter att Johan Carström fällts i straffområdet. Engblom placerade bollen på samma ställe, men den här gången gick bortamålvakten Adrian Engdahl åt rätt håll och kunde rädda en poäng för Brage i den 93:e minuten.

Foto: Bildbyrån

Augusti månads vinstpengar till samhällsengagemang som hjälper barn och unga samt missbrukare

20 sep 2021
Samtliga fyra vinnare av Månadens spelare och Månadens tränare i Allsvenskan och Superettan får 10 000 kronor vardera från Unibet att skänka till valfritt samhällsengagemang i klubben. Augusti månads vinstpengar går till engagemang som hjälper barn och unga och missbrukare.

VSK imponerade borta mot Akropolis

19 sep 2021
Västerås SK tog en stark 2–0-seger borta mot Akropolis IF medan Östers IF avgjorde sent borta mot Falkenbergs FF.

Egnell tremålshjälte för GAIS

18 sep 2021
GAIS tog tre viktiga poäng när IK Brage besegrades på bortaplan och Adam Egnell stod för tre av lagets fyra mål. Vasalund avgjorde sent och Norrby och Trelleborg delade på poängen. Senare på kvällen tog Sundsvall sin fjärde seger på de fem senaste matcherna.

Derbyseger skickar upp Värnamo i topp

16 sep 2021
Victor Eriksson nickade in sitt första mål för säsongen och såg tillsammans med Edvin Becirovic till att IFK Värnamo vann Smålandsderbyt mot J-Södra och klev upp i topp av Superettantabellen.

Andreas Granqvist tackades av i Helsingborg

15 sep 2021
I samband med Skånederbyt mellan Helsingborgs IF och Trelleborgs FF tackade publiken på Olympia av klubblegendaren Andreas Granqvist.

Sent TFF-mål gav kryss i derbyt

14 sep 2021
Helsingborgs IF gick mot segern, men Mattias Håkanssons mål i den 89:e minuten betydde 1-1 och en poäng att ta med hem till Trelleborg.

OBOS-medlemmar erbjuds 25 % rabatt på biljetter till Superettan

14 sep 2021
Superettans Presenting partner OBOS erbjuder, i samverkan med Superettan, OBOS-medlemmar att se alla matcher i Superettan med 25 % rabatt. – Vi är glada att kunna erbjuda våra medlemmar förmånliga biljetter till Sveriges kanske mest spännande och ovissa liga just nu, säger Anna Clara Dettner von Vegesack, chef för OBOS Medlem.

Hallenius frälste Sundsvall mot Vasalund

13 sep 2021
Linus Hallenis avgjorde för GIF Sundsvall borta mot Vasalunds IF med sitt 2–1-mål i den 94:e minuten.

Linus Hallenius är Månadens Spelare i augusti

13 sep 2021
Linus Hallenius nätade i samtliga fyra matcher för GIF Sundsvall under augusti och tar hem Månadens Spelare i Superettan.

Öster tog revansch mot Värnamo

12 sep 2021
Östers IF vann söndagens Smålandsderby mot IFK Värnamo med 2–0.

TFF hänger på i toppen

11 sep 2021
Trelleborgs FF, Örgryte IS, Landskrona BoIS och Jönköpings Södra tog full pott i dagens Superettanmatcher. En sen kvittering fixade också en poäng till AFC Eskilstuna.

Jörgen Lennartsson är Månadens Tränare

11 sep 2021
Helsingborgs IF:s starka form i toppen av tabellen gör att Jörgen Lennartsson tar hem Månadens Tränare i Superettan i augusti.