Styrkebesked från Skövde i toppstriden

Skövde AIK bättrar på målskillnaden och ökar avståndet till AFC Eskilstuna i tabellen. Detta efter att man vunnit söndagens möte mellan lagen med klara 4–0.

Skövde AIK – AFC Eskilstuna: 4–0
Skövde AIK är ett av lagen som är med och tampas om placeringarna bakom suveräna toppduon Halmstads BK och IF Brommapojkarna. Under söndagen tog man en tung trepoängare hemma mot AFC Eskilstuna, ett annat lag som aspirerar på tabellens tredjeplats. På Södermalms IP tog SAIK ledningen, som så många andra gånger den här säsongen, med hjälp av ett långt inkast. Bollen skarvades till Yoann Fellrath som satte pannan till bollen i fritt läge och 1–0 var ett faktum. Mikael Mörk utökade till 2–0 innan Fellrath lade in 3–0 med ett behärskat volleyavslut. Villiam Granath skulle sedan sätta spiken i kistan med sitt 4–0-mål i den 65:e minuten.

IK Brage – Trelleborgs FF: 1–2
Kampen om tredjeplatsen tätnar ytterligare efter att Trelleborg bortabesegrat Brage senare under söndagen. TFF visade prov på flyfotat anfallsspel i den första halvleken. Först rullade man fram Henry Offia till ett friläge och 1–0 var ett faktum. Douglas Karlberg kvitterade för ett IK Brage som även de skapade flera chanser under matchens gång, men när Nicolas Mortensen placerade in 2–1 för gästerna i den 36:e minuten skulle det visa sig bli matchens sista mål.

Landskrona BoIS – Norrby IF: 3–2
Landskrona föll borta mot Brommapojkarna i den senaste omgången. Innan dess hade man tre raka segrar i Superettan, och när Norrby kom på besök återvände BoIS till trepoängstakten. Edvin Dahlqvist trädde in 1–0 från snäv vinkel i den 19:e minuten och en kvart in i den andra halvleken utökade Linus Olsson till 2–0 då han nickade in en hörna vid den främre stolpen. Nicklas Savolainen reducerade för gästerna, men Filip Ottosson återställde tvåmålsledningen i den 86:e minuten. Det blev dock nerv under slutminuterna då Johan Brannefalk utnyttjade ett misstag i hemmaförsvaret och lyfte in 3–2 i öppen bur, men närmare än så kom inte Norrby idag.