Simon Johansson tremålshjälte för VSK

I jakten på nytt kontrakt plockade Västerås SK tre viktiga poäng hemma mot GAIS. Samtidigt kryssade Trelleborgs FF och Landskrona BoIS i ett hett Skånederby.

Trelleborgs FF – Landskrona BoIS 2-2
Det tog bara en minut innan gästerna tog ledningen på Vångavallen. Robin Hofsö stötte in 1-0 från nära håll. Tvåan kom i starten av den andra halvleken när Linus Olsson pangade in bollen via ribban. I det läget var BoIS uppe på delad tredjeplats i tabellen. Men hemmalaget kom tillbaka. Petar Petrovic reducerade med en hörna rakt i mål efter en dryg timma och med sju minuter kvar kom kvitteringen. Ny hörna och den här gången slog Petar Petrovic bollen perfekt för Isak Jönsson att möta med pannan. 2-2 och vars en poäng i jakten på topplaceringarna.

Västerås SK – GAIS 3-0
Lagkapten Simon Johansson hade en fantastisk kväll för hemmalaget. Redan efter fyra minuter löpta han sig fri och slog in ledningsmålet. Tvåan satte han en kvart senare när han, med vänstern, volleysköt in 2-0 från utanför straffområdet.

Efter en timmes spel blev han frispelad och gjorde hat-trick när han placerade in bollen i tom bur. Segern var viktig för VSK som jagar poäng i jakten på nytt kontrakt.