Halmstads BK vann stort i Jönköping

Halmstads BK drar ifrån ytterligare i serietoppen efter femmålsseger borta mot Jönköpings Södra. Samtidigt kunde Örgryte IS vända och vinna i bortamötet med Dalkurd FF.

Jönköpings Södra – Halmstads BK: 0–5
På Stadsparksvallen kunde Halmstads BK fira en ny trepoängare i Superettan. Man besegrade där Jönköpings Södra med hela fyra mål. Alexander Johansson var den spelaren som satte dit matchens första i den 18:e minuten. Samma spelare var sedan framme och löste 0–2 i slutet av den första halvleken. Men innan dess att signalen ljöd för halvtidsvila ordnade Joel Allansson 0–3. Jönköpings Södras Adam Ben Lamin visades ut i början av den andra halvleken, och kort därefter kunde Alexander Johansson fullborda sitt hattrick. Mikael Boman kom in och fastställde slutresultatet till 0–5 med sex minuter kvar av ordinarie tid.

Dalkurd FF – Örgryte IS: 1–2
I lördagens möte mellan Dalkurd FF och Örgryte IS var det hemmalaget som fick den bästa starten. Suleman Zurmati gav sitt Dalkurd ledningen efter kvartens spel – och den ledningen behöll man sedan hela vägen in i halvtidspausen. Snacket i paus verkade ha gett effekt för Örgryte IS som kunde kvittera omgående i den andra halvleken genom Isak Dahlqvist. Och bara tio minuter senare lyckades man även vända på matchen. Viktor Lundberg satte dit 1–2-målet som också blev matchens sista. Örgryte IS segrade på Studenternas.