Filip Beckman matchhjälte för GAIS efter avgörande mål i slutsekunderna

Inför lördagens matcher delade tre av fyra spelande lag på toppen i tabellen med 13 poäng vardera och det spelades om serieledningen. Det var spännande till sista sekund då ställningen var oavgjord i båda matcherna. Men tillslut var det 20-åriga Filip Beckman som blev matchhjälte för GAIS när han gjorde sitt allra första mål i Superettan i den 7:e tilläggsminuten.

Västerås SK – Landskrona BoIS: 0-0

På Hitachi Arena tog formstarka topplaget Västerås emot Landskrona BoIS som kom med en viktig derbyvinst mot HIF i ryggen från senaste omgången. Första halvleken var jämn mellan de två lagen och innehöll ett fåtal riktigt bra målchanser på båda hållen. Efter en jämn inledning kämpade sig Västerås in i matchen och satte mer press på de svartvita gästerna. I andra halvlek fortsatte båda lagen skapa heta chanser men utdelningen uteblev, inte minst tack vare två fina målvaktsprestationer från Anton Fagerström och Amr Kaddoura. Matchen slutade mållöst och med delad poäng

Östers IF – GAIS: 1-2

På lika många poäng och med lika många vinster tog Öster emot GAIS i toppmötet på Visma Arena i Växjö. Hemmalaget gick in i första halvlek med ett högt tempo. I den 20:e minuten kom också utdelningen då Adam Bergmark Wiberg gav hemmalaget ledningen med 1-0. Därefter svängde spelet något och GAIS letade sig in i matchen och nådde även en kvittering genom Gustav Lundgren i den 29:e minuten. Matchen såg länge ut att sluta oavgjort men i matchens sista sekunder når en lång frispark in till Östers straffområde och 20-åriga Filip Bäckman håller sig framme på en retur från Gustav Lundgren. Bäckman sätter bollen i mål och säkrar därmed tre viktiga poäng för GAIS genom sitt första mål i superettan. Med vinsten går GAIS dessutom upp som serieledare.