Brage vann svängigt toppmöte

IK Brage och Norrby IF blev tisdagens stora segrare i Superettan. Brage tog tre poäng från AFC Eskilstuna på bortaplan medan Norrby hemmabesegrade serieledande Halmstads BK med 3–0.

AFC Eskilstuna – IK Brage: 2–3
Brage rivstartade på >Tunavallen och hade en 2–0-ledning efter en kvarts spel. Johan Arvidsson sköt akrobatiskt in 1–0 för gästerna, medan 2–0-målet var en uppvisning i snabbhet, bollkänsla och målmedvetenhet från Joakim Persson som löpte med bollen från egen planhalva innan han lade in bollen lågt till vänster i mål. Men AFC svarade snabbt och hade en reducering i nät från Ashley Coffeys panna i den 17:e minuten, och när Rafael York fick sin panna på en hörnvariant var det kvitterat i den 26:e minuten. Båda lagen fortsatte att skapa chanser men det dröjde till den 74:e minuten innan Niklas Söderberg kunde lägga in 3–2 på straff för Brage, som innehar tredjeplatsen före Östers IF på fler gjorda mål.

Norrby IF – Halmstads BK: 3–0
Norrby kämpar i botten av tabellen men lyfte sig upp från kvalplats efter en lika tung som imponerande 3–0-seger mot serieledande Halmstad. Jaheem Burke gick själv och placerade in 1–0 lågt i den 37:e minuten, och i den 73:e utökade Gustav Broman från nära håll efter en hörna. På stopptid kunde sedan Max Olsson fastställa slutresultatet till 3–0.