Brage tog årets första seger

IK Brage, Helsingborgs IF, Norrby IF och Vasalunds IF plockade tre poäng i Superettans söndagsmatcher.

GAIS – Helsingborgs IF 0–1
Efter tre traka matcher utan seger fick Helsingborgs IF  äntligen fira tre  poäng igen. Max Svensson gav laget ledningen efter 23 minuter och bara sju minuter senare drog GAIS Malkolm Moenza på sig ett rött kort. Helsingborg tryckte på för ytterligare mål i andra, men resultatet stod sig tiden ut.

Östers IF – IK Brage 1–2
Det dröjde till den sjunde omgången, men till slut fick IK Brage smaka på segerns sötma. Leonard Pllana satte 1-0 en dryg kvart in i den första halvleken när han sprang igenom hemmaförsvaret och placerade bollen i nät. Resultatet stod sig  till halvtid, men bara minuter in i den andra halvleken satte Niklas Söderberg tvåan för gästerna.

Filip Örnblom reducerade från straffpunkten fem minuter från slutet, men Brage höll undan och plockade tre pinnar.

Norrby IF – AFC Eskilstuna 2–1
Gårdagens uppskjutna match spelades istället idag och det var hemmalaget som inledde starkast. Alexander Salo satte 1-0 efter elva minuter och minuten innan paus utökade Robin Strömberg till 2-0.

Alexander Ahl Holmström skapade spänning i matchen när han reducerade med 20 minuter kvar. Men Norrby höll undan och tog en ny seger. Boråsklubben leder just nu Superettan.

Falkenbergs FF – Vasalunds IF 0–3
På tilläggstid i den första halvleken satte gästernas Alexander Andue sitt första mål för eftermiddagen. Han följde upp det med ett vackert 2-0-mål sju minuter in i den andra halvleken. Med kvarten kvar satte Anthony Wambani trean och säkrade segern för Vasalund.