Blytung stopptidsseger för Brage

IK Brage klättrar rejält i tabellen efter söndagens bortaseger mot toppaspirerande Norrby IF.

IK Brage inledde söndagen på 14:e-plats i Superettan. Efter en svängig 3–2-seger borta mot Norrby ligger man nia.

Det var dock hemmalaget som tog ledningen på Borås Arena. Efter en mållös första halvlek nickade Luis Argudo in 1–0 för hemmalaget i den 54:e minuten, men bara tre minuter senare var Brage ikapp då Niklas Söderberg kyligt placerade in 1–1 i öppet läge. Robbin Sellin vände matchen till Brage sfördel med ett skruvat vänsterskott fram till 2–1 i den 71:a minuten, men den här gången var det Norrbys tur att kvittera då Robin Strömberg lade in 2–2 från nära håll.

Brage skulle dock få sista ordet i matche då Leonard Pllanas vänsterskott styrde på en hemmaförsvarare och in i mål fram till 3–2 på stopptid, ett resultat som ger Borlänge-laget  ett rejält skutt uppåt i tabellen.