Intensivt möte slutade oavgjort i Landskrona

29 maj, 2021 kl 14:54 GAIS tillbaka på vinnarspåret, kryss på Landskrona IP, en hattrick-hjälte i Eskilstuna och Akropolis IF:s första seger för säsongen. Det bjöds på en händelserik lördag i Superettan.

Landskrona BoIS – Örgryte IS 1–1
En fartfylld första halvlek bjöd på dubbla baljor. Det första kom för hemmalaget efter att Melker Heier bjudit på en fantastisk tvåfotare innan han serverade Filip Olsson. Olsson rullade in ledningsmålet och firade i solen i Landskrona. Ledningen stod sig dock inte särskilt länge.

För bara ett par minuter senare trollade nämligen Ailton Almeida på vänsterkanten, tog sig in i straffområdet och spelade in bollen till Daniel Paulson som rakade in kvitteringen för göteborgarna.

Om den första halvleken var intensiv och bjöd på fin fotboll blev den andra en mer irriterad historia. Närkamperna blev tuffare och efter en eftersläng blev hemmalagets Robin Eliasson Hofso utvisad. En ledare i BoIS visades upp på läktaren ett par minuter senare. Gästerna pressade på, men resultatet stod sig och lagen delar på poängen.

AFC Eskilstuna – Trelleborgs FF 3–2
Gästerna började starkast på Tunavallen och Deniz Kozica satte ledningsmålet mot sin gamla klubb redan efter sex minuter. Men efter det var det Alexander Ahl Holmström-show resten av den första halvleken. Först kvitterade han efter 14 minuter. Sex minuter senare stötte han in York Rafaels stenhårda passning i nät. Och på tilläggstid nickade han in sitt tredje mål för eftermiddagen.

Fredrik Liverstam reducerade visserligen med tolv minuter till full tid, men hemmalaget höll undan och plockade alla tre pinnar.

Akropolis IF – Falkenbergs FF 1–0
I bottenmötet på Grimsta IP kom till slut Akropolis första seger för säsongen. Segermålet dröjde till den 73:e minuten och det var 17-årige Kewin Ohlsson Lewis som höll sig framme och styrde bollen i nät. 

Norrby IF – GAIS 0-2
GAIS August Wängberg bjöd på ett otroligt fint ledningsmål i den första halvleken. Han väggspelade med lagkamrat och tog sig förbi på högerkanten innan han borrade upp bollen i det bortre krysset.

I starten av den andra halvleken styrde Daniel Sterner in 2-0 till gästerna efter en hörna. GAIS kontrollerade resten av matchen och fick, efter tre raka förluster, fira tre poäng.

FOTO: Bildbyrån

Två snabba av Sundsvall sänkte GAIS

15 jun 2021
GIF Sundsvall är tillbaka på vinnarspåret efter en 2–0-seger hemma mot GAIS. Dennis Olsson och Niklas Dahlström gjorde målen för Giffarna.

Akropolis och Jelecak går skilda vägar

13 jun 2021
Akropolis IF meddelar att klubben och huvudtränaren Mirza jelecak går skilda vägar med omedelbar verkan. Dessutom lämnar sportchefen Georgios Gogas föreningen.

Påpasslig Offia segerskytt för Trelleborg

13 jun 2021
Trelleborgs FF bortabesegrade IFK Värnamo under söndagen. Henry Offia avgjorde för gästerna med ett påpassligt mål i den 31:a minuten.

IFK Värnamo-duon månadens tränare i maj

13 jun 2021
Robin Asterhed och Jonas Thern ledde sitt IFK Värnamo till tre segrar och en oavgjord i maj. För den bedriften belönas de med priset som Månadens tränare.

BoIS och Akropolis lördagsvinnare

12 jun 2021
Landskrona BoIS kliver upp i topp efter ny seger. Samtidigt plockade Akropolis IF sin andra trepoängaren för säsongen.

Alexander Ahl-Holmström är månadens spelare i maj

12 jun 2021
Efter ett hattrick och sammanlagt fyra mål i maj utses Alexander Ahl-Holmström till Månadens spelare i Superettan.

BoIS trea efter ny seger

8 jun 2021
Landskrona BoIS tog sin första bortaseger för säsongen när man besegrade GAIS med 3-1 i Göteborg.

AFC Eskilstuna och Melkemichel går skilda vägar

8 jun 2021
I ett pressmeddelande meddelar AFC Eskilstuna att Özcan Melkemichel och Ivan Ristic avslutar sina tjänster med omedelbar verkan.

Påkopplat J-Södra tog tredje raka segern

7 jun 2021
Två nya mål från Eric Johana Omondi låg bakom Jönköpings Södras tredje raka seger när man under måndagskvällen besegrade Akropolis IF med 4–1.

Efterlängtad seger för Falkenberg

6 jun 2021
Falkenbergs FF fick äntligen ta tre poäng när man besegrade Västerås SK inför publiken hemma på Falcon Alkoholfri Arena.

Målsnål start på Superettanhelgen

5 jun 2021
Det bjöds bara på sammanlagt två mål i dagens fyra Superettanmatcher. Målen gjordes av IK Brage och Trelleborgs FF som firar lördagskväll med tre poäng.

Rösta på månadens spelare och tränare

4 jun 2021
Alexander Ahl-Holmström, Dijan Vukojevic och Pontus Englund är nominerade till månadens spelare i Superettan under maj månad. Vem tycker du har varit bäst? Rösta på din favorit!