Fjärde raka för Sundsvall

Publiken var tillbaka på Superettanarenorna och de fick bland annat se ett sprakande Göteborgsderby och ett GIF Sundsvall som tog sin fjärde raka seger.

GAIS – Örgryte IS 2-1
Närmare 8.000 åskådare kom till Gamla Ullevi och fick se en sprakande föreställning i det göteborgska regnet. Örgryte tog ledningen från straffpunkten redan efter en kvart när lagets skyttekung, Ajdin Zeljkovic, var stensäker.

Men i den 77:e minuten förändrades allt. GAIS bytte in Ricky Yarsuvat och minuten senare kvitterade anfallaren. Och om det inte vore nog med den succén så satte Yarsuvat också segermålet i den 89:e minuten, till de grönsvarta supportrarnas stora glädje.

GIF Sundsvall – Trelleborgs FF 2-0
Linus Hallenius fina form håller i sig och mot TFF satte han ledningsmålet efter 14 minuter. Erik Andersson satte tvåan med kvarten kvar och säkrade Giffarnas fjärde raka seger. Laget är nu trea i tabellen, på samma poäng som tvåan Helsingborg, men med en match mindre spelad.

Norrby IF – Helsingborgs IF 2-2
Norrby fortsätter gå segerlösa trots att läget idag var utomordentligt för tre poäng. Hemmalaget tog ledningen efter en halvtimme, men med tio minuter kvar kvitterade HIF. När Bubacarr Jobe sedan satte 2-1 till boråsarna trodde nog de flesta att segern var säkrad. Men Rasmus Jönsson ville annat och fixade en poäng till skåningarna med sitt 2-2–mål på tilläggstid.

Falkenbergs FF – Landskrona BoIS 2-1
Tre oerhört viktiga poäng inkasserades när FFF besegrade Landskrona i ett regnigt Falkenberg. Anton Wede satte ledningsmålet i den första halvleken och bara ett par minuter in i andra gjorde Oliver Hintsa 2-0. Linus Olsson reducerade, men närmre än så kom inte BoIS. Tre poäng till FFF som, åtminstone tillfälligt lämnar jumboplatsen och kliver upp på kvalplats.

Akropolis IF – Jönköpings Södra 1-1
J-Södra hade chansen att närma sig topplagen, men fick bara med sig en pinne från mötet med Akropolis på Grimsta. En viktig pinne för AIF som ligger strax ovanför de negativa kvalplatserna.