Nyheter

Chevron
Granath Månadens Spelare igen

Granath Månadens Spelare igen

För andra månaden i rad plockar Västerås SK:s Viktor Granath hem priset som Månadens Spelare i Superettan.

Motivering: Viktor Granath vann Månadens Spelare i augusti och har fortsatt sin fina form in i hösten. På de tre matcherna i september satte Granath fem nya mål, inklusive ett hattrick i 4–1-segern mot Skövde AIK.

Skytteligaledaren är nu uppe i 20 mål och det är fler än hälften av VSK:s 37 gjorda under säsongen. Granaths finaste stund i september kom när han mötte sin gamla klubb Skövde AIK och dessutom lillebror Villiam Granath. Två mål från straffpunkten i den första halvleken följdes upp av ytterligare en balja i den andra och tre poäng till VSK.

– Det är klart det är kul att vinna priset igen. Man får en bekräftelse på att man gör någonting bra och det är alltid roligt, säger Granath och fortsätter:
– Först och främst får jag väldigt bra framspelningar av mina lagkamrater och jag känner mig i bra form. Jag vill göra mål i varje match och då försöker jag verkligen ta vara på mina lägen så gott jag kan.

Granath var nominerad till priset tillsammans med Alexander Johansson från Halmstads BK och Oscar Johansson i BP.

Vinnaren får 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang i klubben.

Månadens spelare utses sex gånger per säsong. I juryn sitter samtliga 16 lagkaptener eller tränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna.

En totalsumma räknas sedan samman, där mediatränare och lagkaptener står för två tredjedelar, supportrarnas röster står för en tredjedel, och en vinnare utses.

Juryn: De 16 lagens lagkaptener eller tränare, Ramin Nouri (discovery+), Pär Hansson (discovery+), Johan Arneng (discovery+), Phillip Trollér (GP), Rasmus Ellvin (VLT), Krister Rubensson (Sörmlands Media), Fredrik Jonsson (Hallandsposten), Göran Bolin (Sportbladet), Oskar Pålsson (Borås Tidning), Jonas Bergström (Trelleborgs Allehanda), Fredrik Carlsson (Nerikes Allehanda), Perra Johnsson (Sveriges Radio Uppland), Hector Junelind (GT), Fredrik Sjölund (Östersunds-Posten), Kristian Bågefeldt (Borlänge Tidning), Filip Elg (Smålandsposten), Eric Persson (Helsingborgs Dagblad), Anton Gustavsson (Skaraborgs Allehanda), Magnus Sundvall (Jönköpings-Posten), Thomas Hasselgren (SEF), Viktor Tjernström (Unibet)

Nyheter