Nyheter

Chevron
Säsongspremiär för eAllsvenskan

Säsongspremiär för eAllsvenskan

Idag lördag 19 november är det säsongspremiär för Svensk Elitfotbolls e-sportliga eAllsvenskan, där totalt 13 klubbar från Allsvenskan och Superettan finns representerade för att tävla om titeln som landets främsta på EA SPORTS FIFA 23.

Premiären sker i Helsingborg på e-sportcentret FUZED, där sändningarna drar igång redan 12.00 på eAllsvenskans Twitch & YouTube med Johan “Jewanderz” Jewander och Anton “Zuno” Lidström som kommentatorer.

15.00 öppnas dörrarna för publik med fritt inträde, dock med begränsat antal platser så först till kvarn gäller. Adressen till FUZED är Rundgången 22, 254 52 Helsingborg.

Regerande mästarna IFK Göteborg ska försöka försvara sin titel och kommer att utmanas av AIK, AFC Eskilstuna, Degerfors IF, Hammarby IF, Helsingborgs IF, IK Sirius, Malmö FF, Trelleborgs FF, comebackande IF Elfsborg och Varbergs BoIS samt de för eAllsvenskan nya bekantskaperna Mjällby AIF och IFK Värnamo.

eAllsvenskan spelas denna femte säsong med ett helt nytt format, med fristående event som avgörs i ett Double Elimination-upplägg (två förluster och laget är ute), där lagen dels tävlar om att vinna det specifika eventet och belönas för det, samtidigt som de samlar poäng för att placera sig högt i tabellen för att kvalificera sig till finalspelet i vår.

De första två omgångarnas matcher idag:

12.00
Omgång 1
Match 1: Degerfors IF vs Trelleborgs FF
Match 2: AFC Eskilstuna vs IFK Värnamo
Match 3: Mjällby AIF vs Hammarby IF
Match 4: Varbergs BoIS vs AIK
Match 5: Malmö FF vs IF Elfsborg

13.00
Winner Bracket (Omgång 2)
Match 7: IFK Göteborg vs Vinnare Match 1
Match 8: Vinnare Match 2 vs Vinnare Match 3
Match 9: IK Sirius vs Vinnare Match 4
Match 10: Vinnare Match 5 vs Helsingborgs IF

Looser Bracket (Omgång 1)
LB Match 1: Förlorare Match 2 vs Förlorare Match 3

19.00 spelas finalen som avgör vilken klubb som tar hem Helsingborg-eventets förstapris på 15.000kr och flest rankingpoäng.

Mer information om eAllsvenskan, alla lag och spelare samt komplett spelschema återfinns på http://www.eAllsvenskan.gg.