Nyheter

Chevron
Sen kvittering räddade poäng för GAIS

Sen kvittering räddade poäng för GAIS

En tung gräsmatta gjorde det svårt för Degerfors och GAIS att bjuda upp till finspel. De försökte ändå och bjöd på en underhållande match.

En jämn första halvlek började i högt tempo. Degerfors fick en frispark i bra läge redan i sitt första anfall men lyckades inte ta till vara på den chansen.

Minuten senare var det istället GAIS som var nära. Ett inlägg från Calle Wede nådde nästan Karl Bohms panna. Men inget mål där heller.

Edin Hamidovic har varit göteborgarnas farligaste spelare i offensiven under säsongen och i den tolfte minuten löpte han sig fri. Han hamnar dock lite snett och hans avslut räddas av Dario Miskic. Den efterföljande hörnan gör GAIS inte heller någonting vettigt av.

I den 20:e minuten har Degerfors ett stolpskott och de börjar ta över spelet en aning. Tio minuter efter stolpskottet tilldelas man en straff. Precis vad som orsakade straffen var svårt att avgöra i gröten framför mål.

Oliver Ekroth får chansen från elva meter men Damir Mehic lyckas rädda straffen.

Matchbilden fortsatte att svänga fram och tillbaka och med fem minuter kvar fick Hadimovic ett nytt bra läge men återigen är krutet blött i anfallarens bössa.

I den andra halvleken var det GAIS som tog över bollinnehavet. Men chanserna fortsatte spridas åt båda håll.

På en offensiv grönsvart frispark misslyckas gästerna med att få iväg ett avslut. Istället sätter Degerfors högsta hastighet på kontringen, men fint hemjobb av GAIS-spelare hindrar avslut.

GAIS fortsatte ha kontroll på spelet men när ledningsmålet kom så var det Degerfors som gjorde det.

Erik Björndahl nådde först på ett inspel och nickade in 1-0 till hemmalaget.

Med fem minuter kvar fick så Edin Hamidovic äntligen hitta nätet och fastställa slutr

Nyheter