Skövde AIK föll mot regerande cupmästaren

I premiäromgången av Svenska Cupen ställdes Skövde AIK borta mot regerande mästaren Malmö FF. Där fick man se sig besegrat med 2–0.

Under söndagen klev ytterligare fem Superettan-lag in i Svenska Cupen. På Malmö IP föll Skövde AIK mot regerande cupmästaren Malmö FF. Redan i den elfte minuten hittade Sebastian Nanasi fram till Isaac Kiese Thelin i straffområdet, och därifrån gjorde den senare inga misstag. Sebastian Nanasi skrev dessutom in sig själv i målprotokollet när han några minuter senare satte dit 2–0 – som också blev slutresultatet.

Borta mot Kalmar FF satte Mohammed Saeid dit två mål för Trelleborgs FF – men det räckte dock inte till några poäng. Hemmalaget mäktade med tre mål, och gick därmed segrande ur striden.

Superettan-nykomlingen GAIS tog emot IFK Norrköping på Bravida Arena – och fick se sig besegrat efter att Arnor Traustason satt dit matchens enda mål i slutet av den första halvleken.

I Sundsvall delade GIF Sundsvall och Norrby IF på poängen. Hemmalaget tog ledningen genom Ludvig Nåvik i slutskedet av den första halvleken. I början av den andra kunde dock Norrbys Filip Sjöberg utjämna. 1–1 blev slutresultatet.

På Tele2 Arena tog Hammarby hand om alla tre poängen i mötet med IK Brage. Hemmalaget satte dit fyra raka mål via Nahir Besara (gånger två), Jusef Erabi och Montader Madjed innan gästernas Filip Sjöberg slutligen reducerade i allra sista stund.