Landskrona vann Skånederbyt efter straff på tilläggstid

29 augusti, 2023 kl 22:13 Det blev en dramatisk avslutning på kvällens Skånederby. Efter en väl förvaltad straff på tilläggstid var det Landskrona som gick segrande ur kampen på Olympia.

Helsingborgs IF – Landskrona BoIS: 1-2

Medan Landskrona befann sig i mitten av tabellen inför kvällens derby var Helsingborg i ett något större behov av poäng längre ner i tabellen. Och det skulle bli en tuff kamp om de tre pinnarna. Det var gästande Landskrona som inledde matchens starkast och Jesper Strid gjorde ledningsmålet redan i minut nummer 10. Det såg länge ut som att matchen skulle sluta med ett mål men sent i andra halvlek fick hemmalaget äntligen utdelning av sina forceringsförsök och kvitterade genom inhopparen Amir Al-Hamawi. Och även om det varit hett både på plan och läktare under hela matchens gång skulle dramatiken öka ytterligare när klockan tickade in på tilläggstid. Efter en något klumpig aktion i straffområdet från en HIF-försvarare dömde domaren straff till Landskrona. Adam Egnell förvaltade den väl och fastslog slutresultatet till 1-2. Därmed växer krisen för Helsingborg som fortsatt befinner sig på nedflyttningsplats i tabellen, med en poäng upp till Örgryte på kvalplats.

Foto: Bildbyrån

Se alla höjdpunkter på fotbollplay.se

GAIS starkast i derbyt

28 sep 2023
GAIS besegrade Örgryte IS med 4–1 i torsdagskvällens derby. Samtidigt kunde även Örebro SK och Trelleborgs FF inkassera tre poäng.

Tronet frälste VSK i Mälarderbyt

27 sep 2023
Västerås SK satte avgörande 2–1 borta mot AFC Eskilstuna i den 91:a minuten. Filip Tronet blev matchvinnare för bortalaget.

Trelleborg vände och vann

24 sep 2023
Utsiktens BK hade länge ledningen – men det var Trelleborgs FF som lämnade Bravida Arena med samtliga tre poäng.

Delad pott mellan Landskrona och Öster

23 sep 2023
En sen kvittering räddade viktig poäng för Östers IF i lördagens första match. Under eftermiddagen var det VSK, GAIS, och Skövde som bärgade hem en varsin trepoängare.

Sena avgöranden i både Helsingborg och Borlänge

22 sep 2023
Det blev idel hemmasegrar under fredagskvällen. Det stod klart efter sena avgöranden på både Olympia och Borlänge Energi Arena.

Vinstpengar går till GAIS samhällsengagemang

19 sep 2023
Hjärtuppropet och GAIS flickfotboll får ta del av 20 000 kronor från Unibet. Detta efter att Alexander Ahl Holmström och Fredrik Holmberg vunnit Månadens Spelare respektive Månadens Tränare.

Prekovic räddade poäng till Öster på tilläggstid mot VSK

18 sep 2023
I toppmötet mellan Öster och VSK blev det delad pott efter ett målvaktsmål på övertid. Samtidigt vann Landskrona borta mot J-Södra.

Hemmavinst för GAIS mot Helsingborg

17 sep 2023
I söndagens första match vann GAIS över HIF med 4-1. Därefter besegrade Giffarna Utsikten och ÖSK vände underläge till vinst mot Skövde.

Örgryte tog trepoängare på bortaplan

16 sep 2023
På Tunavallen blev Edi Sylisufaj tvåmålsskytt i ÖIS-vinsten mot AFC.

Fredrik Holmberg vinner Månadens Tränare i augusti

8 sep 2023
GAIS-tränaren Fredrik Holmberg har röstats fram till Månadens Tränare i Superettan efter lagets fina form i augusti. – Jag tar emot priset med stolthet, kommenterar Holmberg.

Alexander Ahl Holmström är Månadens Spelare

8 sep 2023
Alexander Ahl Holmström tar hem Månadens Spelare i augusti efter att ha gjort fem mål för GAIS under den gångna månaden. – Det är alltid roligt att få individuella priser, även fast laget är det viktigaste, säger anfallaren.

Wilhelm Loeper matchhjälte för Helsingborgs IF

3 sep 2023
I den 89:e minuten satte Wilhelm Loeper dit avgörande 3–2 för Helsingborgs IF i mötet med GIF Sundsvall.