Klar HIF-seger i cuppremiären

Helsingborgs IF motsvarade förväntningarna då man vann med hela 5–0 borta mot uppstickaren Onsala BK när Svenska Cupens gruppspel sparkade igång under lördagen.

Helsingborgs IF behövde bara tre minuter på sig för att hitta nätet borta mot Onsala BK i Svenska Cupens grupp 4. Rasmus Jönsson gav HIF en tidig ledning, och sedan rullade det på. Ali Suljic dubblade ledningen knappt tio minuter senare, och i den 22:a minuten satte Wilhelm Loeper 3–0. I slutet av matchen fyllde sedan Amar Muhsin på till 4–0 innan Suljic blev tvåmålsskytt med sitt 5–0-mål.

Västerås SK inledde inte med en seger, men väl en poäng borta mot AIK i grupp 5. Simon Johansson gav VSK en tidig ledning på Tele2 Arena, men Omar Faraj var snabbt framme med ett kvitteringsmål för AIK. Inga fler mål föll dock och matchen slutade med ett mål och en poäng var.

Östersunds FK i samma grupp kammade dock noll då man gästade Varbergs BoIS. Eliton Juniors mål efter knappt en timmes spel blev avgörande i Halland.

Jönköpings Södra har uppförsbacke efter en omgång i grupp 1 då man föll med 5–0 borta mot regerande svenska mästarna BK Häcken i Göteborg. I samma grupp möttes samtidigt FC Trollhättan och Halmstads BK, den matchen vann HBK med 1–0.