Halvvägs i kvalet till Superettan

I kampen om Superettan-platser är Örgryte IS i förarsätet samtidigt som det i mötet mellan Falkenbergs FF och Östersunds FK är helt jämnt.

Falkenbergs FF – Östersunds FK: 1–1
På Falcon Alkoholfri Arena tog Falkenbergs FF, från Ettan södra, under torsdagskvällen emot Superettan-laget Östersunds FK i det första kvalmötet av två lagen emellan. Ett möte som skulle sluta helt jämnt, 1–1. Det efter att gästerna fått en smakstart i form av ett ledningsmål från Erick Brendon redan i den femte minuten. Men Falkenberg skulle alltså lyckas ta sig tillbaka. Godwin Aguda satte dit kvitteringen i slutet av den första halvleken. Ett mål som också blev det sista för aftonen. Därmed är det likaläge inför returen på söndag. Den spelas klockan 13.00.

Sandvikens IF – Örgryte IS: 0–2
Örgryte IS har kopplat ett ordentligt grepp om en plats i Superettan 2023. Det efter att man under torsdagen bortavann mot Sandvikens IF, från Ettan norra, med två mål mot noll. Med knappa tio minuter kvar av den första halvleken tog laget från västkusten ledningen genom Arvid Brorsson. Och i den andra halvleken kunda Viktor Lundberg utöka till 0–2 i matchen. En tvåmålsledning som Örgryte IS höll hela vägen in i mål – och därmed har man också med sig en tvåmålsledning till returmatchen på söndag. Avspark då är 16.00.