Halvvägs i kvalet till Superettan

10 november, 2022 kl 21:11 I kampen om Superettan-platser är Örgryte IS i förarsätet samtidigt som det i mötet mellan Falkenbergs FF och Östersunds FK är helt jämnt.

Falkenbergs FF – Östersunds FK: 1–1
På Falcon Alkoholfri Arena tog Falkenbergs FF, från Ettan södra, under torsdagskvällen emot Superettan-laget Östersunds FK i det första kvalmötet av två lagen emellan. Ett möte som skulle sluta helt jämnt, 1–1. Det efter att gästerna fått en smakstart i form av ett ledningsmål från Erick Brendon redan i den femte minuten. Men Falkenberg skulle alltså lyckas ta sig tillbaka. Godwin Aguda satte dit kvitteringen i slutet av den första halvleken. Ett mål som också blev det sista för aftonen. Därmed är det likaläge inför returen på söndag. Den spelas klockan 13.00.

Sandvikens IF – Örgryte IS: 0–2
Örgryte IS har kopplat ett ordentligt grepp om en plats i Superettan 2023. Det efter att man under torsdagen bortavann mot Sandvikens IF, från Ettan norra, med två mål mot noll. Med knappa tio minuter kvar av den första halvleken tog laget från västkusten ledningen genom Arvid Brorsson. Och i den andra halvleken kunda Viktor Lundberg utöka till 0–2 i matchen. En tvåmålsledning som Örgryte IS höll hela vägen in i mål – och därmed har man också med sig en tvåmålsledning till returmatchen på söndag. Avspark då är 16.00.

Foto: Bildbyrån

Aubynn ny huvudtränare i ÖIS

7 dec 2022
Under onsdagen meddelade Örgryte IS att man går skilda vägar med tränaren Brynjar Gunnarsson. Ersättare blir tidigare ÖIS-spelaren Jeffrey Aubynn. – Det känns väldigt roligt att vara tillbaka på ÖIS-gården, säger Aubynn.

Ny tränarduo i BP

6 dec 2022
BP vann Superettan och spelar i Allsvenskan 2023. Christer Mattiasson har lämnat för IK Sirius och laget kommer ledas av Olof Mellberg och Andreas Engelmark.

Så spelas Superettan 2023

5 dec 2022
Omgångarna och huvuddatumen för Superettan 2023 är fastställda. Ligan börjar helgen 1-4 april och slutar lördag den 11 november.

Så gjorde BP sina mål 2022

30 nov 2022
BP vann Superettan och precis som vanligt tar vi en titt på segrarnas mål under året. Var det något som stack ut?

Räkna in julen med Superettan!

29 nov 2022
Även i år presenterar OBOS Superettans Julkalender, där rätt svar på quizfrågor kan ge fina presenter.

Datum för 2023 års upptaktsträff

28 nov 2022
Det officiella startskottet för 2023 års säsong är fastställt. Den 27 mars sparkar Superettan igång med sin förberedande träff för klubbar, supportrar och media. Det blir första upptaktsträffen som kan genomföras enligt plan på fyra år.

Bilder: Skytteligan 2022

25 nov 2022
Viktor Granath slog målrekord – men han var inte den enda spelaren som öste in mål i Superettan i år. Här är toppen i skytteligan från den gångna säsongen.

Säsongspremiär för eAllsvenskan

19 nov 2022
Idag lördag 19 november är det säsongspremiär för Svensk Elitfotbolls e-sportliga eAllsvenskan, där totalt 13 klubbar från Allsvenskan och Superettan finns representerade för att tävla om titeln som landets främsta på EA SPORTS FIFA 23.

Dit går BP:s vinstpengar från Månadens Spelare och Tränare

18 nov 2022
Varje månad ger elitfotbollens huvudsponsor Unibet 10 000 kronor till vinnarna för Månadens Spelare och Tränare i Superettan, att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb. Oktober månads vinnare i BP skänker sina vinstpengar till arbete som stimulerar psykisk hälsa.

SELECT:s officiella ligaboll för 2023

18 nov 2022
En vit boll med inslag av de blå linjerna för Allsvenskan och de gröna för Superettan. Så ser SELECT:s officiella ligaboll för 2023 ut.

Trelleborgs FF OBOS-tipset mästare 2022

16 nov 2022
Årets upplaga av OBOS-tipset är avgjord. Vinnare är Trelleborgs FF. På individnivå blev Micke Henriksson allra bästa tippare – en gammal IK Brage-spelare som tippade med hjärtat. – Brage överraskade positivt under våren, över i princip allas förväntningar, och då fick jag många fina poäng i OBOS-tipset, konstaterar Henriksson.

Svenska Cupens gruppspel är lottat

13 nov 2022