Jönköpings Södra vände underläge till seger

Jönköpings Södra vände underläge till seger hemma mot Östers IF samtidigt som AFC Eskilstuna säkrade tre poäng i bortamötet med Trelleborgs FF.

Jönköpings Södra – Östers IF: 2–1
Efter en mållös första halvlek kunde gästande Östers IF till slut spräcka målnollan på Stadsparksvallen i mötet med Jönköpings Södra. Tio minuter in i den andra halvleken tilldömdes gästerna en straffspark som Adam Bergmark Wiberg förvaltade på allra bästa sätt. För Jönköpings Södras del inleddes därmed omgående en jakt på en kvittering. Utdelningen kom också i form av ett självmål efter en hörna tio minuter senare. Ytterligare några minuter senare fullbordades dessutom vändningen – även den gången efter en hörna. Efter lite flipperspel nådde bollen fram till Niklas Dahlström som kyligt fastställde slutresultatet till 2–1.

Trelleborgs FF – AFC Eskilstuna: 0–1
Mållöst under matchens första 45 minuter var det även på Vångavallen där Trelleborgs FF och AFC Eskilstuna drabbade samman under tisdagskvällen. Det dröjde fram till den 65:e minuten innan målet kom – och det var AFC Eskilstunas Ashley Mark Coffey som gjorde det. Trelleborgs FF kämpade tappert för att komma i kapp, men AFC höll undan och höll ut. Därmed blev det gästerna från Eskilstuna som lämnade Vångavallen med alla tre poäng.