HBK, J-Södra och Varberg klart för gruppspel

Gruppspel i Svenska Cupen väntar för Halmstads BK, Jönköpings Södra och Varbergs BoIS. Helsingborgs IF och Landskrona BoIS fick dock se sig utslagna under onsdagen.

Efter att AFC Eskilstuna och Falkenbergs FF igår blivit klara för Svenska Cupens gruppspel följde tre nya lag i deras fotspår under onsdagen.

Halmstads BK behövde en timme på sig för att få hål på Sävedalens IF i Göteborg, men när Kosuke Konoshita gett HBK ledningen kunde även Gabriel Gudmundsson öka på till 2-0, som även blev slutresultatet.

Jönköpings Södra hamnade i underläge borta mot Hudiksvalls FF i den andra halvleken, men tre sena mål skulle vända på matchen för gästerna. Ahmad Gero kvitterade i den 82:a minuten, Tom Siwe gjorde 2-1 i den 89:e och på stopptid kunde Amir Al-Ammari sätta spiken i kistan med sitt 3-1-mål.

Med en fulltalig trupp kunde Joakim Persson välja och vraka bland spelarna inför Varbergs BoIS bortamatchen mot Karlskrona UF. BoIS träffade helt rätt och sprang till slut iväg med en 6-0-seger. Joel Palmquist och Perparim Beqaj blev tvåmålsskyttar, Axel Olsson och Adama Fofana bidrog med ett mål var.

Helsingborgs IF hade mängder av vassa chanser i stadsderbyt mot Eskilsminne IF, men det var EIF som tog hem segern på Harlyckan med 1-0 efter att Jesper Larsson stött in matchens enda mål från nära håll i den 68:e minuten.

Landskrona BoIS gjorde en sällsynt resa söderut för bortamatch mot FC Rosengård i östra Malmö. Det blev dock ingen trevlig tillställning för BoIS då hemmalaget tog ledningen redan i den tredje minuten, och utökade till 2-0 i den 26:e. Landskrona gick mållösa från matchen och får därmed ta nya tag i cupen nästa år.