Halmstad hämtade upp tvåmålsunderläge mot ÖIS

På tisdagskvällen avslutades premiäromgången i Superettan när Örgryte IS tog emot Halmstad BK på Bravida Arena. Det blev en underhållande drabbning där hemmalaget tappade 2-0 till 2-2.

Två tippade förhandsfavoriter drabbade samman under tisdagskvällen i Superettan. Örgryte IS tog emot Halmstad BK på Bravida Arena inför storpublik och det märktes på läktarna att det var glädje över att fotbollen äntligen är igång igen.

Hemmalaget öppnade starkast i matchen och tog också rättvist ledningen i den 18:e minuten efter att Hampus Dahlqvist serverat nyförvärvet Sargon Abraham som enkelt kunde skjuta bollen i mål.

Halmstad BK som åkte ur Allsvenskan 2021 gjorde sig kända för att ha en solid defensiv och släppte in få mål under den gångna säsongen. Samtidigt hade man problem att göra mål — vilket var ett fortsatt problem även i den första halvleken.

I den andra halvleken var det dock ett annat HBK som klev ut. I iinledningen av halveken radade man upp målchanser och man satte ordentlig press på ÖIS. Men mitt i den blåsvarta dominansen lyckades Örgryte utöka sin ledning, återigen genom Sargon Abraham.

Det skulle dröja till den 85:e minuten innan HBK:s kvittering skulle komma. Detta efter en snabb kontring där Alexander Johansson till slut fick hål på Sixten Mohlin i hemmamålet. Och det skulle inte stanna där.

I matchens sista ordinarie matchminut tryckte veteranen Mikael Boman in kvitteringen 2-2 och återhämtningen var fullbordad.