Galen vändning när AFC vann

AFC gjorde fem mål sista kvarten och fixade tre poäng hemma på Tunavallen.

BP – Trelleborgs FF 4-2
Hemma på Grimsta fick BP en smakstart och inom loppet av 13 minuter hade man 2-0. Marijan Cosic inledde målskyttet innan Oscar Pettersson fyllde på. När Rodin Deprem gjorde 3-0 fem minuter in i den andra halvleken kändes segern klar för hemmalaget. Henry Offia reducerade visserligen för gästerna minuten senare, men Oscar Pettersson satte 4-1 bara minuterna efter reduceringen. På tillägggstid reducerade TFF igen, men BP höll undan och vann med 4-2.

AFC Eskilstuna – Västerås SK 5-2
Gästerna gick upp till 2-0 efter en imponerande första halvtimme och såg ut att ha matchen och de tre poängen i en liten ask. Men med kvarten kvar släppte allt för hemmalaget. Abdelkarim Chaouche reducerade till 2-1 och efter det släppte man på alla bromsar. I den 80:e minuten kvitterade Amar Muhssin. Minuten senare satte Andre Alsanati snyggt 3-2 innan Muhsin på nytt hittade nätet i den 83:e. Fyra mål på nio minuter och en mäktig upphämtning från AFC. På tilläggstid spikade Joel Berhane slutresultatet till 5-2.

Östers IF – Norrby IF 2-0
I Växjö var det frisparkar som gällde för hemmalaget. Efter 0-0 i paus satte Mattias Pavic 1-0 på frispark från långt håll med kvarten kvar. Tvåan fixade Adam Bergmark Wiberg när han dundrade in en frispark från straffområdslinjen med fem minuter kvar.