Nyheter

Chevron
Erixon ny huvudtränare i GAIS

Erixon ny huvudtränare i GAIS

36 år efter sitt senaste uppdrag i GAIS är Tomas Erixon tillbaka, nu som huvudtränare. Han presenterades av klubben på fredagen.

Erixon har de senaste tolv åren varit verksam i Aneby SK, vars herrlag hör hemma i division 4. Det är med andra ord en helt ny verklighet som väntar för 64-åringen.

Vid sin sida har han Patrik Ingelsten och Kenneth Gustafsson som båda varit ansvariga för laget sedan Bosko Orovic lämnade i mitten av juli.

– Jag kommer att ha ett delat ansvar för laget ihop med Patrik men exakt hur vi kommer att fördela uppgifterna mellan oss och även övriga ledare kommer vi att klara ut under de kommande dagarna. Den nuvarande ledarstaben har gjort ett bra jobb och de har ett högt förtroende i spelartruppen så det är naturligt att Patrik fortsätter att leda den dagliga verksamheten, säger Tomas Erixon till GAIS webbplats.

Enligt honom är en av uppgifterna framöver att ”stärka spelarnas självförtroende”.

– När jag har tittat på GAIS senare matcher så tycker jag att försvarsspelet varit i det närmaste klockrent, men det finns nog fortfarande delar i offensiven som kan bli bättre och där kan det hjälpa mycket just om spelarna inser och tror på sin förmåga, konstaterar han.

Erixon har tidigare representerat GAIS som spelare, säsongerna 1982-83. Hans första match som huvudtränare blir hemma mot Halmstads BK den 13 september.

Göteborgsklubben ligger för tillfället på tolfte plats i Superettan, en poäng före kvalplacerade Syrianska.

Nyheter