Drömmål och straffräddning när Sundsvall slog AIK

I slutskedet av den första halvleken dundrade Paya Pichkah upp 1-0 i det vänstra krysset. I slutsekunderna fick AIK chansen att kvittera från straffpunkten, men Sebastian Larssons avslut räddades av Elias Hadaya i hemmalagets mål.

GIF Sundsvall ramlade ur Allsvenskan och är nu igång med uppladdningen inför Superettan 2020. Årets första träningsmatch förlorade man mot Östersunds FK, men idag blev det seger när AIK gästade inomhushallen i Sundsvall.

En ganska chansfattig tillställning bjöd bara på ett mål, men det var inte vilket mål som helst. Paya Pichkah tog hand om bollen tanför offensivt straffområde, flyttade den åt höger och borrade upp bollen i det vänstra krysset.

Allsvenska AIK hade sedan mest boll i den andra halvleken, men var svaga i den sista tredjedelen. GIF Sundsvall jobbade hårt, men fick mest arbeta för att freda sitt mål. I matchens slutskede tilldömdes AIK en straffspark som Sebastian Larsson tog hand om. En fin räddning av Elias Hadaya fick en bitter eftersmak när han skadade armen i samband med räddningen. Några svar på hur allvarligt det är med Hadaya har inte kommit ännu.