Nyheter

Chevron
Vinnarpengar till barn och ungdomar

Vinnarpengar till barn och ungdomar

Varje månad får vinnaren av Månadens spelare och Månadens tränare i Allsvenskan respektive Superettan 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudpartner Unibet att skänka till sin klubbs samhällsengagemang. Maj månads prispengar går i huvudsak till barn och ungdomar.

I Superettan blev AFC Eskilstunas Alexander Ahl-Holmström månadens spelare. Gotlänningen väljer att skänka sina pengar till föreningen Grunden i Eskilstuna. Föreningen Grunden är en ideell förening som jobbar för att personer med mental eller fysisk funktionsvariation ska få en så bra vardag som möjligt. AFC Eskilstuna har i flera år samarbetat med Grunden.

Alexander, som blev uppmärksammad på arenan när AFC Eskilstuna mötte Falkenbergs FF, säger så här om varför han skänker penarna till Grunden:
– Samarbetet med Grunden började långt innan jag kom till AFC och jag tycker det är ett fint initiativ. Jag hoppas att vi snart får deras stöd från läktaren igen och att dem kan göra något extra kul för de här pengarna. 

PK20210612_003

Månadens tränare i Superettan i maj blev IFK Värnamos Robin Asterhed och Jonas Thern. Duon som uppmärksammades när IFK Värnamo tog emot Trelleborgs FF på hemmaplan i Superettan skänker sina 10 000 kronor till klubbens ungdomsprojekt som de driver tillsammans med Värnamo kommun.

– Vi väljer att skänka pengarna till vår grupp i föreningen som jobbar i ett ungdomsprojekt tillsammans med Värnamo Kommun. Projektet försöker nå ut till barn och ungdomar i kommunen för att de skall hitta idrotten och en aktiv fritid. Med pengarna från Unibet kan vi nu genomföra fler aktiviteter under sensommaren, menar firma Asterhed och Thern.

DSCN2871-kopia-2048x1536

 

Nyheter