Skövde upp i topp efter ny seger

Mikael Mörk gjorde båda målen när Skövde AIK slog AFC Eskilstuna och klev upp i topp av Superettantabellen. På lördagen vände BP och vann och Trelleborg och Brage delade på poängen.

BP – Jönköpings Södra 2-1

Jönköpings Södra tog ledningen i matchen när Youssouf Assogba skallade in 1-0 efter en hörna. Smålänningarna såg länge ut att hålla undan och var på väg mot tre viktiga poäng, men med kvarten kvar kvitterade Nikola Vasic. Men hemmalaget var inte nöjda med det. Bara minuter från slutet höll sig Oscar Pettersson framme och drog in 2-1 via ribban och fixade BP:s seger.

AFC Eskilstuna – Skövde AIK 1-2

I toppmötet på Tunavallen satte Mikael Mörk ledningsmålet för gästerna, men AFC kom tillbaka snabbt och Amar Mushin kvitterade bara fyra minuter efter gästernas ledningsmål. Men den fina starten för nykomlingen SKövde AIK fortsätter. Fem minuter innan paus satte Mikael Mörk 2-1 till Skövde AIK som sedan höll undan och inkasserade tre nya poäng. Nykomlingen står på 13 poäng efter fem spelade matcher och toppar Superettantabellen.

Trelleborgs FF – IK Brage 2-2

Hemmalaget var på väg mot tre säkra poäng och hade en tvåmålsledning med tio minuter kvar av matchen. Fritiof Björkén satte ledningsmålet fem minuter in i den andra och Henry Offia följde upp med tvåan fem minuter senare. Men IK Brage gav inte upp. Med sex minuter till full tid reducerade Niklas Söderberg och bara två minuter senare gjorde Joakim Persson 2-2. Ett resultat som stod sig tiden ut och lagen delar på poängen.’