Nyheter

Chevron
Norrby inleder samarbete – lånar ut anfallare direkt

Norrby inleder samarbete – lånar ut anfallare direkt

Boråsklubben har inlett ett samarbete med division 2-laget Dalstorps IF. Hugo Svensson lånas ut med detsamma.

Samarbetet innebär att spelare i Norrby kan lånas ut till Dalstorp, men samtidigt inte enbart vara kopplade till division 2-klubben. Anfallaren Hugo Svensson har tuff konkurrens i Norrbys anfall och lånas nu ut till samarbetsklubben.

– Jag känner att jag behöver få spela matcher och då känns Dalstorp som en väldigt bra möjlighet för mig. Jag ser det som en spännande utmaning och är grymt taggad inför detta, säger han till Norrbys hemsida.

Men överenskommelsen gör tydligt klart att Hugo Svensson, och andra spelare som eventuellt lånas ut, kan träna och spela matcher med Norrby också.

Säsongen 2017 lånades Abbas Mohamad ut från Norrby till Dalstorp och efter att det slog väl ut utvecklar man nu alltså samarbetet. Hugo Svensson hoppas på en liknande utveckling för sig själv.

– Abbas är ju ett praktexempel på hur en utlåning kan lyfta en spelare. Förhoppningsvis stärker detta mig och gör att jag kommer tillbaka till Norrby som en bättre fotbollsspelare, säger Svensson.

Avtalet innebär alltså att Svensson kommer kunna spela matcher och träna med båda klubbarna. Först och främst är tanken att han ska spela matcher med Dalstorp, men skulle Norrby kalla honom är det inga problem.

FOTO: Bildbyrån

Nyheter