Nalic tvåmålsskytt när Landskrona säkrade viktiga poäng

Ett välspelat bottenmöte på IP i Landskrona slutade med klar hemmaseger. Segerregissör för BoIS var Adi Nalic.

Höstsäsongen och den 16 omgången drog på söndagseftermiddagen igång för Landskorna BoIS och Gefle IF.

Efter vårens 15 matcher hade inget av lagen övertygat. Hemmalaget Landskrona låg på negativ kvalplats med sina 13 poäng och Gefle på nedflyttningsplats med elva inspelade pinnar.

I höstpremiären tog det inte ens en och en halv minut innan Landskrona tog ledningen. Måns Ekvall frispelade Adi Nalic i offensivt straffområde och den offensivamittfältaren tryckte stenhårt in 1-0 bakom en chanslös Viktor Frodig i Geflemålet.

Landskrona fortsatte trycka på framåt efter den fina starten och producerade ett par farliga chanser innan vätskepausen efter halva den första halvleken. Karim Sadat kom fri mot en utrusande Froding, försökte runda honom, men målvakten lyckades få undan bollen.

Landskrona fortsatt dominera spelbilden efter vätskepausen och efter 37 minuter fick man utdelning. Melvin Frithzell, nyförvärvet från Helsingör, sprang sig fri på högerkanten och gjorde inga misstag när han kom in i straffområdet. Hans hårda pressade skott letade sig in i Frodings bortre hörn.

43 minuter in i matchen hittade Piotr Johansson in med bollen till Adam Bengmark Wiberg som tryckte till på ett tillslag mellan benen på Kaddoura i Landskronas mål. Målet tände gästerna som lyckades skapa två fina chanser till innan pausvilan. Men Landskrona lyckades freda sitt mål och 2-1 stod sig halvleken ut.

Den andra halvlekens första tjugo minuter var mer ett ställningskrig. Landskrona skapade efter 65 minuter ett fint läge när Monday Samuel visade fin teknik och kom till ett volleyavslut. Skottet passerade dock tätt utanför Frodings högra stolpe.

Istället utökade hemmalaget sin hemmaledning fem minuter senare när Adi Nalic gjorde sitt andra mål i matchen. Landskrona tog fram bollen snabbt på vänsterkanten. Ett inspel på marken nådde Karim Sadat som på ett tillslag släppte bollen till Nalic. Nalic flyttade bollen förbi en försvarare och tryckte in 3-1 i det bortre hörnet.

Just Nalic var matchens stora behållning och bjöd, efter sitt andra mål, på ett vackert dribblingsnummer. Hans inspel efter trolleriet styrdes dock undan av försvarande Geflespelare.

I den 94 minuten fick gästerna straff men Piotr Johansson missade möjligheten till reducering