Degerfors med ny seger hemma mot AFC

Degerfors fortsätter ånga på i toppen av Superettantabellen. I dagens hemmamöte med AFC Eskilstuna vann man med hela 5-0. J-Södra tog också tre poäng samtidigt som övriga matcher slutade oavgjort.

Degerfors IF – AFC Eskilstuna 5-0
Se höjdpunkter.

I ett varmt Degerfors dröjde det till matchminut 43 innan hemmalaget tog ledningen. Johan Bertilsson placerade in sitt sjätte mål för säsongen efter en fin klackframspelning från Villiam Dahlström.

Tjugo minuter in i den andra halvleken spelade Victor Edvardsen fram Dahlström som satte sitt femte mål för säsongen till 2-0.

Tio minuter senare fick Bertilsson sätta sitt andra för dagen, när han från nära håll gjorde 3-0. Även Dahlström blev tvåmålsskytt när han satte 4-0 med åtta minuter kvar av ordinarie tid. Målen rasade in i slutet och Ferhad Ayaz satte femman med fyra minuter kvar.

Dalkurd FF – Norrby IF 2-2

På Studenternas i Uppsala tog det bara åtta minuter innan Abdi Saidi gav gästerna ledningen med sitt tredje mål för säsongen.

Hemmalaget svarade snabbt och från elva meter satte Kerfala Cissoko stensäkert kvitteringen tre minuter senare.

Norrby skulle dock ta ledningen igen. Abdelkarim Mammar nådde högst på en Saidihörna från höger och skallade stenhårt in 2-1 för gästerna.

Dalkurds mittback John Stenberg nickade med 20 minuter kvar in kvitteringen. Anmärkningsvärt att det var Stenbergs fjärde mål för säsongen.

Jönköpings Södra – Umeå FC 1-0

Hemmalaget pressade mest, men såg ut att gå mållösa från hemmamötet med nykomlingen Umeå FC. Men med tio minuter kvar satte Dzenis Kozica 1-0 till smålänningarna och fixade de tre poängen.

Halmstads BK – GAIS 0-0

Halmstads BK hade mest boll och flest chanser, men lyckades inte få hål på Mathias Karlsson. Mötet slutade mållöst och GAIS kan resa hem till Göteborg med en poäng i bagaget.