Akropolis vände underläge hemma mot Trelleborg

Akropolis IF tog tre viktiga poäng hemma på Grimsta IP när man vände 0-1 till 3-1 mot Trelleborg. Samtidigt vann HIF stabilt över IK Brage hemma på Olympia och Vasalund och J-södra delade på poängen efter oavgjort.

Akropolis IF – Trelleborgs FF 3-1
På Grimsta IP var det bortalaget som tog ledningen i första halvlek när bollen gick på en Akropolis-arm i eget straffområde och domaren blåste straff. Petar Petrovic stegade fram till straffpunkten och gjorde sitt åttonde mål för säsongen. I 40:e minuten kom dock kvitteringen genom Pontus Åsbrinks panna. Kvitteringen gav mersmak för hemmalaget som i andra halvlek tog överledningen och gjorde såväl 2-1, Sotirios Nikopoulos, som 3-1, Alexander Abrahamsson. Trelleborg tappar alltså tunga poäng i kampen om kvalplatsen i toppen. Samtidigt ökar Akropolis avståndet till de negativa kvalplatserna efter dagens vinst.

Vasalunds IF – Jönköpings Södra 1-1
J-södra med åtta matcher utan vinst i bagaget åkte till Skytteholms IP för att bryta trenden, men istället var det är hemmalaget och jumbon Vasalund som visade framfötterna och fick en riktig drömstart. Redan i matchens andra minut gjorde Vasalund 1-0 genom Nicola Vasic. J-Södra fick sedan spendera resten av matchen jagandes och lyckas tillslut, i minut nummer 82, kvittera genom Robin Book.

Helsingborgs IF – IK Brage 3-0
På Olympia var det hemmalaget som fick en drömstart när Dennis Olsson hittade nätet i tredje minuten och gjorde 1-0 mot IK Brage. Resultatet stod sig halvleken ut trots att HIF satte bra tryck framåt. Hemmalaget fortsatte föra matchen även i andra halvlek och det var Anthony van den Hurk som gjorde sitt 15:e mål för säsongen när HIF utökade ledningen till 2-0 i den 50:e minuten. Slutligen sätter Rasmus Karjalainen även 3-0 och HIF tar tre viktiga poäng i toppstriden medan Brage ligger kvar på en negativ kvalplats.