Zeljkovic frälste GAIS med sen derbykvittering

GAIS och Örgryte delar på poängen efter en målrik historia i derbyt på Gamla Ullevi. Ajdin Zeljkovic blev stor hjälte för GAIS med sin 4-4-kvittering i den 96:e minuten.
– Jag ville slita av mig tröjan men det var för svettigt!

13 310 åskådare på Gamla Ullevi fick valuta för biljettpengarna när GAIS och Örgryte IS spelade 4-4 i Göteborgsderbyt under tisdagen.

Det hela började bra för GAIS då Dusan Djuric efter att ha missat ett friläge kort därefter fick bollen till sig ånyo, och den här gången rundade han Stojan Lukic i ÖIS-kassen och rullade in 1-0 i den 12:e minuten.

Tio minuter senare vann Daniel Sliper bollen högt för Örgryte och hittade Gustav Ludwigson, som i sin tur hittade bortre burgaveln med ett långskott fram till 1-1.

I den 26:e minuten fullbordade Ludwigson den tidiga vändningen då han kyligt framspelad av unge Jens Cajuste lade in 2-1 lågt i friläge. I den 38:e minuten utökade David Engström ledningen till 3-1 då han nickade in en hörna i nät.

GAIS fick in ett reduceringsmål strax innan halvtid då Marcus Bergholtz med en stensäker straffspark ordnade 3-2 på tilläggstid i första halvlek.

Efter en sprudlande första halvlek lyste målchanserna med sin frånvaro i den andra, fram till den 80:e minuten. Då nickade Daniel Paulson påpassligt in 4-2 för Örgryte och matchen såg ut att vara avgjord. Det var den inte.

I den 88:e minuten nätade Jesper Westerberg för fjärde matchen i rad då han skarvade in 4-3, och när klockan tickade upp på 96 minuter kunde inhopparen Ajdin Zeljkovic få det metaforiska taket på Gamla Ullevi att lyfta då han slog in 4-4 på halvvolley.

– Det är inte helt fel match att sätta dit den i. Vi var tvungna att pusha på, karaktären visar sig i motgång. Att vi fick in de här två målen är underbart. Jag ville slita av mig tröjan men det var för svettigt!, säger Zeljkovic i C More efter matchen.

Trots att lagen delar på poängen var det ändå, som väntat, dystrare miner hos Örgryte.

– Det är otroligt tungt. Vi ska klara av att spika igen men lyckas inte. Vi faller väl lite väl mycket, men samtidigt är det tillfälle och bollen studsar med dem idag, konstaterar ÖIS lagkapten Daniel Paulson i C More.