Nyheter

Chevron
Zekovic till AFC Eskilstuna

Zekovic till AFC Eskilstuna

Efter tolv mål i Ettan för Oskarshamns AIK har Sadmir Zekovic skrivit på för AFC Eskilstuna.

Anfallaren Sadmir Zekovic har ett förflutet i italienska Catania dit han flyttade från Malmö 2012. Några A-lagsmatcher för den dåvarande Serie A-klubben blev det dock inte utan Zekovic fick spela Primaverafotboll. 

2014 valde han att flytta till Island. Det blev dock bara ett år i Reykjavik innan han vände hem till Sverige. Sedan dess har han bland annat representerat Kristianstads FK, IFK Malmö, Utsiktens BK och senast Oskarshamns AIK.

I Ettan 2021 gjorde 27-åringen tolv mål på 29 matcher och AFC Eskilstunas tränare, Jawad Al Jebouri, är säker på att man fått in en viktig pusselbit:

– Med Sadmir får vi en vinnarskalle och karaktär som kommer att bidra med det lilla extra som krävs för att vinna matcher. Han tar mycket ansvar och kommer att bli en ledartyp i vår unga trupp. Han vägrar ge sig och visar tydligt med sitt kroppsspråk och hårda arbete ute på plan att han aldrig ger upp.

Zekovic själv är övertygad om att klubben kan uppnå stora saker tillsammans.

– Det klickade direkt när jag pratade med Jawad. Jag har höga ambitioner och det har klubben också. Det är dags för mig att ta nästa steg och det samma gäller för AFC. Allsvenskan ska inte vara någon omöjlighet om vi jobbar hårt tillsammans, säger han till klubbens hemsida.

FOTO: Bildbyrån

Nyheter