Nyheter

Chevron
Wulff Värnamos sjunde sommarvärvning

Wulff Värnamos sjunde sommarvärvning

Inför omstarten har IFK Värnamo gjort hela sju värvningar, varav den senaste är rutinerade målvakten Joakim Wulff.
– Laget är i en utsatt position, men de har sagt att de ska satsa för att hålla sig kvar, säger 39-åringen.

IFK Värnamo innehar sistaplatsen i Superettan efter halva säsongen med fem inspelade poäng. Inför omstarten har man satsat på att stärka truppen ordentligt med hela sju nyförvärv.

Netinho, Rasmus Wiedesheim-Paul, Viktor Einarsson, Fabio Gama Dos Santos, Sameehg Doutie och Claudio Perez deltog alla när laget vann genrepet mot Falkenbergs FF med 2-1 i helgen, och nu är även rutinerade målvakten Joakim Wulff klar för klubben.

– Vi kände att vi måste ha en målvakt till som läget är. Med den osäkerhet som varit. Det är inte så att ”Jocke” har kommit hit för att sitta på bänken utan för att slåss om en plats. Han är ju vältränad, så det är ingen lång startsträcka för honom, säger sportchefen Thomas Lundqvist till VN.se.

Wulff lämnade Varbergs BoIS efter förra säsongen och ryckte under våren in i IK Sirius när de hade målvaktsproblem. Nu ser han fram emot chansen att hjälpa Värnamo att hålla sig kvar i Superettan.

– Laget är i en utsatt position, men de har sagt att de ska satsa för att hålla sig kvar. Det känns sunt, för det är enklare att hålla sig kvar än att vinna division 1 nästa år. Det här känns inte omöjligt, säger Wulff.

IFK Värnamos första match efter uppehållet är borta mot IK Brage på Domnarvsvallen med avspark på lördag kl. 16.00.

Nyheter