Nyheter

Chevron
Wiedesheim-Paul är Månadens spelare i september

Wiedesheim-Paul är Månadens spelare i september

Halmstads BK:s talang Rasmus Wiedesheim-Paul är Månadens spelare i Superettan i september månad.

Halmstad BK:s Rasmus Wiedesheim-Paul tar hem utmärkelsen efter en månad där HBK tog sju poäng i den jämna tabellen.

20-årige Rasmus, som fått ett lyft sedan Magnus Haglund tog över som tränare i klubben, stod för fyra av klubbens mål i september. Med sina 15 mål totalt har han seglat upp som ledare av Superettans skytteliga och han är följaktligen klubbens meste målskytt den här säsongen.

Förutom utmärkelsen så får vinnarna 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till ett valfritt samhällsengagemang i klubben.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores/TV4:s sändningar från Allsvenskan och Superettan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Juryn:
Juryn består av samtliga Superettanklubbars lagkaptener, Filip Brodd (Svenska Spel), Daniel Kristiansson (TV4), Magnus Sundvall (Jönköpingsposten), Jan-Owe Wikström (Hallandsposten), Kristian Bågefeldt (Mittmedia), Philip Trollér (GP) och Göran Bolin (Aftonbladet).

Tidigare vinnare 2019:
April: Astrit Seljmani, Varbergs BoIS
Maj: Jacob Bergström, Mjällby AIF
Juni/Juli: Gustav Ludwigson, Örgryte IS
Augusti: Seth Kanteh Hellberg, IK Brage

Nyheter