Nyheter

Chevron
Westerberg: ”Revansch snarare än besvikelse”

Westerberg: ”Revansch snarare än besvikelse”

Halmstads BK:s ytterback Jesper Westerberg hoppas att laget kan lyckas bättre nästa säsong än den femteplats man landade på i år.
– Största känslan i spelargruppen är nu revansch snarare än besvikelse, säger han.

Trots att man inför de sista omgångarna var enda laget som utmanade AFC Eskilstuna om tredjeplatsen placerade sig Halmstads BK till slut femma i Superettan 2018. 

Rutinerade ytterbacken Jesper Westermark sitter på ett utgående kontrakt men hoppas bli kvar i HBK även nästa säsong, där han menar att stämningen trots allt inte är nedslagen.

– Vi var rustade för toppstrid men med bevis i hand så räckte vi inte till. Största känslan i spelargruppen är nu revanch snarare än besvikelse, säger han i en intervju med HBK-redaktionen på SvenskaFans.com.

Efter en 2-1-förlust hemma mot Örgryte IS i den näst sista omgången stod det klart att Halmstad inte skulle kunna vara med och tampas om uppflyttning i år.

– Säsongen summerades efter ÖIS-matchen. Vi borde kunnat hålla det levande till sista omgången. Ojämnhet är största felet för året.

– Svårt att spela mot så kallade sämre lag; lag som ställer sig lågt och inte vill anfalla. Detta har dock varit ett problem under många år. Vår egna spelstil har varit att ligga lågt och försvara, konstaterar Jesper Westerberg.

Foto: bildbyrån