Nyheter

Chevron
Wanderson klar för Helsingborg

Wanderson klar för Helsingborg

Wanderson do Carmo, tidigare känd från spel i GAIS, förstärker serieledande Helsingborgs IF inför hösten. Anfallaren kommer senast från spel i Turkiet.
– Jag är väldigt glad över att vara här och längtar efter att jobba med laget, säger brasilianaren till HIF:s hemsida.

Alla som följt svensk fotboll under 2000-talet minns säkert hur Wanderson tog Allsvenskan och de grönsvarta delarna av Göteborg med storm under sin tid i GAIS. När han nu återvänder till svensk fotboll gör han det i Helsingborg, där tidigare lagkamraten från Krasnodar, Andreas Granqvist, spelar.

– Jag och Andreas spelade ihop i Krasnodar och vi är bra kompisar, säger Wanderson till HIF:s hemsida och fortsätter.

– Jag kommer hit med bra energi och ser fram emot att vara med och ta upp HIF i Allsvenskan. Sedan jag lämnade Sverige har jag behållit kontakten och har bra koll på både Allsvenskan och Superettan.

Wanderson har skrivit på ett kontrakt med HIF som sträcker sig som längst till 2021, båda parterna har en option att bryta kontraktet om Helsingborg inte går upp i Allsvenskan under 2018.

Huvudtränaren Per-Ola Ljung ser positivt på sin senaste anfallsförstärkning.

– När möjligheten att få in en kvalitetsspelare som Wanderson dyker upp och klubban lyckas hitta en ekonomisk lösning går det inte att tacka nej. Vi jobbar med högt satta målsättningar och fyller därmed på med kvalitet som motsvarar dem, säger Ljung till HIF:s hemsida.

Se en längre intervju med Wanderson i spelaren nedan:

Nyheter