VSK-vinst mot Vasalund

William Videhult och Gustaf Lagerbielke gjorde Västerås SK:s mål i måndagens 2–1-viktoria hemma mot Vasalunds IF.

Västerås SK tog säsongens första seger när man vann med 2–1 hemma mot nykomlingen Vasalunds IF under måndagskvällen. William Videhult forsade in i gästernas straffområde i den 17:e minuten och sköt 1–0 via en bortaförsvarare. Än tyngre skulle det bli för Vasalund då Gustaf Lagerbielke slog in 2–0 på straff bara ett par minuter senare.

Men målglada VIF hittade en reducering strax innan halvtidsvilan då Takuto Yasuokas högerinlägg nickades i mål av Anthony Wambani, mittfältarens andra mål för säsongen. Vasalunds kamp för en kvittering blev svårare i slutminuterna då Mai Traore åkte på sitt andra gula kort och visades ut, och hemmalaget VSK kunde istället hålla undan och vinna.