VSK seriesegrare och uppflyttade

Västerås SK vann seriefinalen mot GAIS med 2–1. Därmed säkrar VSK seriesegern i Superettan och uppfyttning till Allsvenskan.

Västerås SK – GAIS: 2–1
Det vankades seriefinal på Hitachi Energy Stadiom när tabellettan Västerås SK tog emot GAIS under den tidiga söndagseftermiddagen. VSK kunde säkra seriesegern och uppflyttning, medan GAIS på sin höjd kunde skaffa ett teoretiskt svårintagligt försprång ned till tredjeplatsen. Och trots bortaledning i den första halvleken skulle dagen sluta med en stor fest i Västerås.

Filip Beckman skallade in 1–0 på Gustav Lundgrens inåtskruvade hörna i den 33:e minuten, men VSK vände efter pausvilan. Två snaba mål av Jabir Abdihakim Ali vände på matchen och förde upp hemmalaget i en 2–1-ledning, som man sedan inte släppte. Kalle Karlssons lag vinner Superettan 2023 och spelar i Allsvenskan 2024.

Skövde AIK – Utsiktens BK: 2–0
Skövde AIK:s fina form fortsätter, och efter 2–0 mot topplaget Utsiktens BK har man tagit sig upp från direkt nedflyttningsplats till kvalplats. Matchen stod och vägde fram till en timmes spel, då Filip Schyberg med en akrobatisk spark skickade in 1–0 för hemmalaget på hörna. Bara sex minuter senare dubblade SAIK sin ledning då Darrell Kamdem Tibell hoppade högst och nickade in 2–0, även det i sviterna efter en fast situation.

Östers IF – IK Brage: 1–0
Hoppet om att nå tredjeplatsen lever för Östers IF efter att Jesper Westermark gjort matchens enda mål hemma mot IK Brage, som redan säkrat fortsatt spel i Superettan. I och med Utsiktens förlust skiljer nu bara tre poäng mellan trean från Göteborg och fyran från Växjö inför de två avslutande omgångarna.