Nyheter

Chevron
VSK säljer skyttekungen Granath till Halmstad

VSK säljer skyttekungen Granath till Halmstad

Viktor Granath slog målrekordet i Superettan med sina 24 kassar förra säsongen. Nu säljs han av Västerås SK till Halmstads BK.
– För ett år sedan kom jag till en klubb som trodde på mig och det är jag evigt tacksam för, säger Granath.

För ett år sedan värvades Viktor Granath till Västerås SK från SKövde AIK. Efter en fantastisk säsong i Superettan 2022 med målrekord och en utnämning till seriens bästa spelare så går karriären nu vidare i Halmstads BK. HBK, somkom tvåa i Superettan i fjol, köper loss den 28-årige anfallaren, som säger så här om att nu lämna Iver Arena.

– För ett år sedan kom jag till en klubb som trodde på mig och det är jag evigt tacksam för. Det har varit ett minst sagt speciellt år för mig med skada på första träningen till ett målrekord som vi alla har bidragit till. Jag vill tacka alla mina fina lagkamrater, tränarstab, Kurre och Fehmi och alla underbara supportrar, säger Viktor Granath.

VSK:s manager Kalle Karlsson kommenterar övergången:

– Viktor Granaths säsong 2022 i VSK-tröjan kommer den här stan minnas i många år framöver. Från lång skadeperiod på försäsongen till ett fenomenalt målrekord och pris som Superettans bästa spelare. Viktor har varit otroligt fokuserad på att utveckla sig varje dag i träning och det är häftigt att en karriär kan ta fart på det här sättet så sent. Han har alltid varit lojal och vid sidan av alla mål har han också tagit jobbet för laget i alla lägen. Han lämnar klubben med våra varmaste lyckönskningar och vi lägger nu all kraft på att hitta en bra ersättare.

Läs mer på VSK:s webbsida.

Foto: Bildbyrån

Nyheter