VSK missar slutspel trots storseger

Västerås SK föll med flaggan i topp i grupp 7. 4–0 hemma mot Sollentuna FK i den avslutande gruppspelsmatchen räckte inte till kvartsfinal i Svenska Cupen.

Västerås SK hade chansen att nå kvartsfinal i Svenska Cupen, men då behövde IK Sirius vinna borta mot IFK Göteborg samtidigt som VSK tog en storseger hemma mot Sollentuna FK.

Västerås gjorde vad man kunde och var snabbt uppe i en 2–0-ledning efter en slängnick av kaptenen Sean Sabetkar och straffmål av nye Ahmed Awad. 3–0 nickades in av Douglas Karlberg i den andra halvleken, och kort därefter slog Karlberg in sin egen retur fram till slutresultatet 4–0.

Samtidigt slutade dock IFK Göteborg – IK Sirius 1–1 på Valhalla IP, vilket gör att IFK Göteborg tar kvartsfinalplatsen från grupp 7.

Dalkurd FF:s chanser till avancemang försvann dock redan i den förra omgången. Under lördagen tog man dock en moralhöjande 3–1-seger mot Sandvikens IF efter mål av nyförvärven Daniel Stensson och John Junior Igbarumah samt specielle målskytten Kerfala Cissoko.

DFF:s grupp vanns istället av Mjällby AIF, som inför omgången toppade tabellen och cementerade sin plats i kvartsfinalfasen genom att vända underläge till 2–1-seger borta mot regerande svenska mästarna Djurgården.

En moralstärkande seger kan man även kalla det Halmstads BK åstadkom mot Halland-kollegan Tvååkers IF. Efter en mållös första halvlek var Emil Tot Wikström arkitekten bakom en 2–1-seger för HBK, då han spelade fram till Rasmus Wiedesheim-Pauls 1–0-mål och satte tvåan själv.

I samma grupp tog Falkenbergs FF hem förstaplatsen efter en rafflande match på Östgötaporten mot IFK Norrköping. Hemmalaget vann med 1–0 efter ett fräckt mål av Sead Haksabanovic, men gästande FFF gick vidare som gruppetta på bättre målskillnad.