VSK först att besegra Örgryte

Örgryte IS åkte på sin första förlust för i år då Västerås SK reste hem från Ullevi med en 2-0-seger.
– Vi gör en grym taktisk match, säger gästernas Karwan Safari efter slutsignalen.

Den femte omgången i Superettan inleddes på Ullevi i Göteborg, då Gamla Ullevi ännu inte är redo för matchspel. För Örgryte IS blev den flyttade matchen en missräkning då man åkte på sin första förlust för säsongen hemma mot nykomlingen Västerås SK.

Gästernas Brian Span, som tog plats i startelvan istället för långtidsskadade Stefan Batan, visade vägen i den första halvleken genom att klacka in 1-0 ur snäv vinkel, ett avslut som ställde Fredrik Andersson i hemmamålet.

Örgryte var en hårsmån från att kvittera två gånger om då Hannes Sahlin prickade ribban med mäktiga långskott både i den första och den andra halvleken.

Men det här var inte ÖIS dag. Istället för en utjämning lyckades VSK utöka sin ledning då Karwan Safari slog in en straffspark fram till 2-0 med en kvart kvar att spela.

Kvällens match var nära en tredje gång att bjuda på ett spektakulärt mål från långt håll, men även när Safari testade från halva planen lyckades Andersson hinna tillbaka och tippa bollen till hörna.

Västerås stängde igen matchen fullständigt under slutet och säkrar tre starka poäng på Ullevi.

– Vi spelar för att kunna fira så här efter matcherna. Det är inte så här vi egentligen vill spela, men vi gör en grym taktisk match, säger 2-0-skytten Safari i C More efter matchen.