VSK drog längsta strået i premiären

Västerås SK och GIF Sundsvall plockade segrar när Superettan 2023 sparkade igång under lördagen.

IK Brage – Västerås SK: 1–2
VSK:s lagkapten Simon Johansson blev Superettans första målskytt säsongen 2023 då han fyllde på i offensivt straffområde och slog in 1–0 i den 50:e minuten. Hemmalaget IK Brage svarade direkt då Seth Kanteh Hellberg nickade in kvitteringen bara en minut senare. Men det var gästerna som skulle avgå med segern i Borlänge. I den 80:e minuten fick nyförvärvet Jaheem Burke en tå på bollen och kunde peta in matchavgörande 2–1 från nära håll.

GIF Sundsvall – Landskrona BoIS: 2–0
På ett soligt NP3 Arena kunde GIF Sundsvall bjuda hemmapubliken på två mål och tre poäng. Efter en mållös timme högg Teodor Stenshagen på en lös boll i straffområdet och slog in 1–0 i den 61:a minuten. Giffarnas anfallsess Linus Hallenius missade hela förra säsongen med en knäskada, men nu finns han tillgänglig igen och han fastställde slutresultatet till 2–0 i slutminuterna.