Nyheter

Chevron
Vinstpengar till Skövde och Halmstads samhällsengagemang

Vinstpengar till Skövde och Halmstads samhällsengagemang

Varje månad ger elitfotbollens huvudsponsor Unibet 10 000 kronor till vinnarna för Månadens spelare och tränare i Superettan, att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb. Juli månads vinnare skänker sina vinstpengar till samhällsengagemang som främjar arbete för barn och ungas psykiska hälsa samt arbete mot cancer.

Skövde AIK:s Jack Cooper Love vann utmärkelsen Månadens spelare för andra gången i juli. Jack väljer även den här gången att skänka vinstsumman till den till Skövde AIK kopplade föreningen ”Fotboll mot Cancer” – en ideell förening som syftar genom event och fotboll bidra till att samla in pengar till cancerforskning.

– Jag skulle vilja passa på att tacka alla som tagit sig tiden att rösta. Det betyder väldigt mycket. Anledningen till att jag valt att skänka pengarna även denna gång Till Fotboll mot cancer för att de gör ett väldigt bra arbete och jag har själv haft nära och kära som har drabbats av sjukdomen, så det är en självklarhet att stötta deras arbeta som de gjort och gör. Hoppas deras arbete med evenemangen försätter så kan vi tillsammans genom insamlingar stötta alla drabbade, säger Jack Cooper Love.

halmstad-haglund-mt-7

Magnus Haglund blev Månadens tränare i Superettan för andra gången den här säsongen. Haglund kommer skänka 10 000 kr till ”Kompissnack”.

– Vi har ett väldigt intressant projekt som heter ”Kompissnack”. Föreningen arbetar där med att främja barns och ungas psykiska hälsa, men även att minska segregationen samt att öka delaktighet och jämlikhet. Våra spelare är involverade i projektet genom att besöka skolor för att diskutera bemötande, mobbing och psykisk ohälsa, säger Magnus Haglund.

Fakta Månadens spelare/tränare:
Månadens spelare och Månadens tränare i Allsvenskan och Superettan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang klubben.

Månadens spelare och Månadens tränare utses sex gånger per liga under 2022. I juryn sitter samtliga 16 lagkaptener eller huvudtränare, beroende på pris, samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan eller Superettan spelas.

Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna. En totalsumma räknas sedan samman, där media, tränare och lagkaptener står för två tredjedelar, supportrarnas röster står för en tredjedel, och en vinnare utses.

Superettanjuryn: De 16 lagens lagkaptener eller tränareRamin Nouri (discovery+), Pär Hansson (discovery+), Johan Arneng (discovery+), Phillip Trollér (GP), Rasmus Ellvin (VLT), Krister Rubensson (Sörmlands Media), Fredrik Jonsson (Hallandsposten), Göran Bolin (Sportbladet), Oskar Pålsson (Borås Tidning), Jonas Bergström (Trelleborgs Allehanda), Fredrik Carlsson (Nerikes Allehanda), Perra Johnsson (Sveriges Radio Uppland), Hector Junelind (GT), Fredrik Sjölund (Östersunds-Posten), Kristian Bågefeldt (Borlänge Tidning), Filip Elg (Smålandsposten), Eric Persson (Helsingborgs Dagblad), Anton Gustavsson (Skaraborgs Allehanda), Magnus Sundvall (Jönköpings-Posten), Viktor Tjernström (Unibet), Thomas Hasselgren (Svensk Elitfotboll).

Superettan: Månadens spelare:
April: Jack Cooper Love, Skövde AIK
Maj: Amar Muhsi, AFC Eskilstuna
Juli: Jack Cooper Love, Skövde AIK

Månadens tränare:
April: Tobias Linderoth, Skövde AIK
Maj: Magnus Haglund, Halmstads BK
Juli: Magnus Haglund, Halmstads BK

Nyheter