Viktiga poäng i botten för FFF

Toppmötet och Skånederbyt mellan Landskrona BoIS och Helsingborgs IF slutade med bortaseger. Samtidigt vann AFC Eskilstuna med 2-1 hemma mot IK Brage. Senare på eftermiddagen plockade Falkenbergs tre viktiga poäng i botten.

AFC Eskilstuna – IK Brage 2-1
Ashley Coffey gav hemmalaget ledningen redan i den fjärde minuten, men gästerna kom tillbaka och Robbin Sellin kvitterade strax innan paus. Men några pong blev det inte för Brage. Coffey gjorde sitt andra mål i matchen bara två minuter efter paus och säkrade segern.

Landskrona BoIS – Helsingborgs IF 0-1
Efter derbysegern i Landskrona kliver Helsingborgs IF upp i topp av Superettan, åtminstone tillfälligt. Segermålet, och matchens enda, kom i den 26:e minuten när Adam Kaied hittade rätt.

Västerås SK – Falkenbergs FF 1-3
I bottenmötet i Västerås tog Falkenbergs FF tre oerhört viktiga poäng i jakten på nytt kontrakt. Kwame Kizito gav gästerna ledningen halvvägs in i den första halvleken och resultatet stod sig till paus. I starten av den andra satte Adam Eriksson tvåan för FFF som såg ut att lämna jumboplatsen. Men när Taha Ali reducerade med fem minuter kvar väcktes hemmalagets hopp om poäng. Några sådana blev det dock inte efteraom Kizito höll sig framme och satte sitt andra mål i matchen och avgjorde bataljen i slutminuterna.